Maskavā atklāj LNB attēlu kolekcijas izstādi «Grafiskie stāsti»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

No 8.novembra līdz 8.decembrim Maskavā, M.Rudomina Ārzemju literatūras bibliotēkā, apskatāma ceļojošā izstāde „Grafiskie stāsti" – starptautiskie zīmoli, notikumi un mākslinieki Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) attēlizdevumu kolekcijās.

 

Maskava ir tikai pirmā izstādes pieturvieta ceļojumā, kura mērķis iepazīstināt cilvēkus ar LNB attēlu kolekciju bagātībām, atklājot tās caur tādiem populāriem tematiem kā, piemēram, olimpisko spēļu plakāti un agrāk neredzēti Pirmā pasaules kara sadzīves attēli no privātām kolekcijām.

Kā lsm.lv pastāstīja LNB sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Liniņa, izstādes nākamā pieturvieta pagaidām vēl nav zināma, taču, visticamāk, ka tā būs kāda no bibliotēkām, ar kuru LNB ir sadarbības iestrādes.

Izstāde ir atslēga uz LNB digitālo resursu durvīm, kas atvērtas pētniekiem un interesentiem visā pasaulē Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Europeana un The European Library resursos internetā.

LNB kolekcijās atrodamas vērtīgas starptautisko notikumu, attiecību, uzņēmumu, organizāciju un privātpersonu liecības. Viena no ievērojamākajām LNB kolekcijām ir attēlos – fotogrāfijās, zīmējumos, plakātos un pastkartēs – atstātais mantojums, kas atklāj ārvalstu mākslinieku, politiķu, kolekcionāru un starptautisku notikumu saikni ar Latviju.

Izstādes kuratore ir arhitekte Ieva Zībārte.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti