Rīta Panorāma

"Trīs draugi"- izrādē vīru spēles mīlas vārdā

Rīta Panorāma

Intervija ar psihoterapeiti un psiholoģi Diānu Zandi

Mākslas radīšana sniegputeņa apstākļos

Mākslinieks Itālijā pēta radošumu, strādājot aukstuma kamerā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Kas notiek ar māksliniecisko radošumu, mēģinot strādāt 4000 metru augstumā? To cenšas noskaidrot mākslinieks Itālijā, strādājot aukstuma kamerā, kurā simulēti Alpu kalnu apstākļi ar puteni un mīnus desmit grādu temperatūru.

Saulainā septembra dienā Itālijas pilsētā Bolcāno mākslinieks Pīters Senoners strādā pie sava mākslas darba. Viņam veidojot skulptūras un zīmējumus, datu panelis darba telpā “terraXcube” rāda, ka temperatūra ir mīnus deviņi ar pusi grādu.

Mākslinieks atrodas aukstuma kamerā “Eurac” pētniecības centrā, kas specializējas ekstremālu klimata apstākļu modelēšanā.

Divas dienas, katru dienu astoņas stundas, Senoners ir mēģinājis radīt savu mākslu apstākļos, kādi valdītu četru kilometru augstumā. Viņš to redz kā unikālu veidu pārbaudīt savu radošumu.

"Viena lieta ir parādīt savu mākslu, bet vēl svarīgāk ir radīt mākslu. Un mākslas radīšana aukstuma kameras iekšpusē sniedz jaunas un unikālas iespējas, ko mums nevar sniegt neviens muzejs, neviena galerija,” skaidro Senoners.

Lai gan mākslinieka mērķis ir pārbaudīt savu iztēli, tas ir pārbaudījums arī viņa ķermenim. Pirms šī projekta uzsākšanas mākslinieka veselība tika rūpīgi uzraudzīta, lai pārliecinātos, ka viņš ir pietiekami sagatavots, lai izturētu šajā darba telpā radīto ekstremālo klimatu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti