LMA sadarbosies ar Rīgas 1. speciālās internātpamatskolas skolēniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Šonedēļ Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) pirmssvētku noskaņās viesojās Rīgas 1. speciālās internātpamatskolas skolēni un kopā ar Mākslas akadēmijas studentiem piedalījās radošajā darbnīcā, lai iepazītu porcelāna apgleznošanas pamatus un apgleznotu šķīvjus, informē LMA pārstāve Līva Raita.

Darbnīcu vadīja LMA Keramikas apakšnozares asociētā profesore Līga Skariņa kopā ar Keramikas apakšnozares bakalaura programmas pirmā kursa studentēm Jogitu Kristiņu un Egiju Dambergu. Radošo darbnīcu organizēja studentes Sintija Logina un Anete Agneta Krišjanova. 

LMA rektors profesors. Aleksejs Naumovs vērš uzmanību uz īpašo krāsu risinājumu bērnu apgleznotajos šķīvjos: "Rezultāts ir fascinējošs, jo īpaši krāsu ziņā." Apgleznotie šķīvji pēc apdedzināšanas procesa nonāks bērnu īpašumā. 

Redzot bērnu interesi, aizrautību un vērtīgo, ko bērniem sniedz saskarsme ar mākslu, akadēmija turpinās sadarbību ar Rīgas 1. speciālo internātpamatskolu un līdzīgas radošās darbnīcas rīkos arī turpmāk.

LMA doktorante Baiba Apsīte vadīja krāsainā papīra ziedu darbnīcu, kurā katrs skolēns ar darbnīcas vadītāju un skolotāju palīdzību sagatavoja oriģinālu un gardu konfekšu buķeti, kuru dāvināt vecākiem vai atstāt par piemiņu sev. 

Plašāk ar Mākslas akadēmijas studiju vidi un darbu ikviens interesents un studētgribētājs varēs iepazīties Mākslas akadēmijas dienās, kas notiks no 9. līdz 26. maijam. To ietvaros būs aplūkojama plaša studentu darbu izstāde un tiks sniegta iespēja pieteikties ekskursijām pa akadēmiju un tās piecpadsmit apakšnozarēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti