Latvijas Nacionālais mākslas muzejs sāks ekspozīcijas demontāžu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Ap Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) galveno ēku jau slejas sēta, un tas nozīmē, ka tuvojas būvdarbi, lai vairāk nekā 100 gadus veco ēku restaurētu un atjaunotu. Rekonstrukcija sāksies martā.

Trešdien vēl Mākslas muzejā turpinās mākslas darbu demontāža, no sienām noņemta latviešu mākslas pastāvīgā ekspozīcija. Simtiem muzeja eksponātu rūpīgi jānoņem no sienām, jāsapako un jānogādā citās uzglabāšanas telpās.

„Ir sākta kolekcijas darbu pakošana noliktavās, un ir sākta pastāvīgo ekspozīciju demontāža. Tas ir tieši tikpat sarežģīts kā ikdienas darbs, kas saistīts ar mākslas darbu pārvietošanu, eksponēšanu, izstādīšanu, pakošanu ārvalstu izstādēm vai izstādēm šeit pat uz vietas. Tas ir ļoti liels darbu apjoms, kas jāizdara salīdzinoši īsā laikā,” skaidro muzeja vadītāja Māra Lāce.

Muzeja ēkas rekonstrukcijas, restaurācijas un jaunbūves projekta pasūtītāji ir Rīgas domes Īpašumu departaments, būvprojekta autori ir Lietuvas arhitektu birojs „Processoffice”, savukārt būvniecības un restaurācijas darbus veiks būvfirma „RE&RE”. Projekta ietvaros tiks modernizēta tuvu avārijas stāvoklim esošā ēka, kā arī risināti telpu trūkuma jautājumi.

Valsts nozīmes arhitektūras piemineklis – Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenā ēka – bez kapitālā remonta ir kalpojusi jau 107 gadus kopš tās atvēršanas dienas 1905. gada 16. septembrī. Muzeja rekonstrukcijas darbus plānots pabeigt 2015. gada vidū.

Darbību turpina un apmeklētājiem šajā laikā ir pieejamas citas Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkas – LNMM izstāžu zāle „Arsenāls”, Mākslas muzejs „Rīgas Birža”, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs, Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti