Kultūras ziņas

Atklāts eksperimentālā kino festivāls "Process"

Kultūras ziņas

Svētā Augustīna atzīšanās Dailes teātrī

"Meistara Vu un Meistara Lī satori"

Korovina izstādē - par garīgumu un cilvēku tieksmi uz transcendenci

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šīs nedēļas vizuālās mākslas jaunumu klāstam muzejos un galerijās pievienojas arī Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles "Arsenāls'' Radošā darbnīca. Tur apskatāma Romāna Korovina personālizstāde “Meistara Vu un Meistara Lī satori”.

Izstādē Korovins demonstrē meistarību četrās mākslas disciplīnās: foto, glezniecībā, videomākslā un tēlniecībā. Un runā viņš par garīgumu un cilvēku tieksmi uz transcendenci jeb to, kas ārpus mūsu apziņas pasaules.

Romāna Korovina personālizstādē “Meistara Vu un meistara Lī satori” ir eksponēts tāda paša nosaukuma fotogrāfiju cikls. Tas stāsta par divu iztēlotu dzenbudisma meistaru dzīvi no dzimšanas brīža līdz nāvei, par viņu draudzību, skološanos jeb ceļu uz apgaismību, sāncensību šī procesa laikā, tēliem, ko tie sastop savā ceļā, kā arī rezultātu. Cikla tematika ir garīgums un cilvēku tieksme uz transcendenci. Personāži un darbības, kas stereotipiski asociējas ar dzenbudismu un Austrumu reliģijām, tiek izspēlētas lokālajam skatītājam atpazīstamā materiālajā pasaulē – Rīgas vidē un ainavās, tādējādi “Meistara Vu un Meistara Lī satori” kļūst par sava veida maģiskā reālisma darbu.

''Cilvēks visu laiku it kā pagātnē vai nākotnē dzīvo, tas satori ir - ka tu esi šeit un šajā momentā; tad enerģiju saņem no Kosmosa,'' saka mākslinieks.

Romāns Korovins (1973) ir mākslinieks, kurš akadēmisku izglītību ieguvis Latvijas Mākslas akadēmijā grafikas nozarē (MA 1997), taču tālāku profesionālo darbību ir saistījis ar statisku un kustīgu attēlu – viņa radošās izteiksmes arsenālā ietilpst glezniecība, foto, video, instalācijas tipa tēlniecība un jauktas tehnikas vizuālas intervences telpā.

Izstādēs piedalās kopš 1991. gada. Autora darbi tikuši eksponēti ASV, Francijā, Grieķijā, Igaunijā, Itālijā, Krievijā, Latvijā, Lietuvā, Vācijā. Īpaši atzīmējama izstāde “Ornamentālisms. Latvijas laikmetīgā māksla. Purvīša balva” 56. Venēcijas biennāles paralēlās programmas ietvaros (kurators Viktors Miziano). Romāns Korovins bijis nominēts Purvīša balvai, kā arī Latvijas Gada balvai fotogrāfijā, ko 2006. un 2007. gadā arī saņēmis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti