Kultūras ziņas

Laikmetīgais cirks Rīgā

Kultūras ziņas

Valmieras teātrī jaunajā sezonā daudz latviešu lugu

"Brīvība uz barikādēm" kombinātā "Māksla"

Kombinātā «Māksla» skatāma izstāde «Brīvība uz barikādēm»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 7.augusta kombināta "Māksla" dārzā "Brasalona" Rīgā, Gaujas ielā 5, Latvijas Mākslas akadēmijas studentu grupa aicina pārliecināties, ka māksla var tikt radīta no sākotnēji nemākslinieciskiem līdzekļiem un ka tā var iedzīvoties industriālā un nomaļā vidē.

Izstādes nosaukumam "Brīvība uz barikādēm" ar politiku nav saistības - tas ir radošums, kas iet pāri barikādēm. Teritoriju uzkopuši un labiekārtojuši Latvijas Mākslas akadēmijas studenti, tostarp arī no mākslas zinātnes katedras.

"Tas ir ļoti vispārināts priekšstats, ka mākslas zinātnieki iet un sēž tikai bibliotēkās un arhīvos starp putekļiem, un meklē kaut kādu vecu informāciju, kas sen jau ir aizgājusi. Mākslas zinātnieki - tā nozare kā tāda ir tik plaša, tādā veidā, ka iespējas darīt ir tik ļoti daudz. Lielākā daļa arī ir, piedalās radošās iniciatīvās, veido, organizē pasākumus, jo Rīgā tagad vien var atrast ļoti daudz jau izdarīto darbu," norāda izstādes rīkotāja Agnese Pundiņa.

Pārkāpt sev ierasto mākslas darbības veidu ir izlēmis arī gleznotājs Raitis Hrolovičs: "Jā, izaicinājums. Pirmo reizi ar metālu strādāju. Izbaudu uz pilnu klapi! Pamatdoma bija koka šķērsgriezums, tur var saskaitīt konkrēta cilvēka gadu skaitli. Būtībā tā ir dāvana vienam cilvēkam personīgi."

Gleznotājas Ellas Mežalas darbs sastāv no traukiem, kurus cilvēki atvēlējuši, atsaucoties sociālajai komūnai "Atbrīvojies no lietām, Rīga!" portālā "Facebook.com".

"Trauki ir simbols, atveidojums tam, ka neviena cilvēka paša izvēle būtībā nav viņa izvēle. Būtībā tā ir ietekme. Neviena otra cilvēka izvēle nav tikai viņa izvēle, tā ir atkal ietekme. Visi ir vienoti," saka Ella Mežala.

Vienotības sajūtu nomaļajā "Brasalonas" dārzā varēs izjust līdz 24.augustam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti