Kultūras ziņas

LNSO koncertēs Viļņā, Rīgā un Tallinā

Kultūras ziņas

Sācies "Kilograms kultūras" pavasara balsojums

Daugavpilī sākušās mākslas dienas

Daugavpilī sākušās mākslas dienas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Daugavpilī sākušās „Mākslas dienas”, kuru laikā pilsētā durvis vērs vairākas vietējo un ārvalstu mākslinieku izstādes. Gaidāmas arī grandiozas Marka Rotko mākslas centra trīs gadu jubilejas svinības, kas iecerētas 24. aprīlī.

Šogad Daugavpilī Mākslas dienas iesākušās ar divu vietējo Latgales mākslinieku izstāžu atklāšanu centrālajā bibliotēkā. Ingai Vasiļjevai tuva ir tekstila māksla, taču nu jau kādu laika posmu māksliniece rokdarbiem izmanto arī filca materiālus. Izstādes darbos redzami koši un rotaļīgi krāsu salikumi, kas noteikti priecēs ikviena vecuma grupas apmeklētāju.

"Par iedvesmas avotiem var kalpot kaut kas tāds, kas mūsu dzīvē ienes emocijas, piemēram, laba mūzika, vai grāmata," stāsta māksliniece Inga Vasiļjeva. "Varbūt pat kāds paziņa, kuru jūs ieraudzījāt uz ielas un sākāt salīdzināt. Nu tas viss ir tāds pavasarīgs, dzīves priecīgs. Tik tiešām mūsu dzīvei realitātē ir nepieciešama deva pavasarīga adrenalīna."

Reizē ar izstādi „Filca virpulis” mākslas baudītājiem atklāta tika arī Sergeja un Staņislava Minakovsku gleznu izstāde „Latgales daba”. Mākslas darbos iemūžinātas tieši Latgales dabas – mežu, ziedu un ezeru ainavas. Kā atzīst pats gleznu autors Sergejs Minakovskis, svarīgākais ir parādīt apkārtējiem, cik patiesi skaistā un unikālā valstī mēs dzīvojam.

"Galvenais jau ir parādīt, cik skaista Latvijā daba. Rīts, vakars, nakts," uzskata gleznotājs Sergejs Minakovskis. "Tas ir tā, kā muzikantam, piemēram, viņš piesēstas pie instrumenta, pie klavierēm, un viņam kaut kur ir. Tiek dots signāls, un viņš sāk spēlēt, tāpat arī es nosēstos pie audekla - man jau ir skaidrs, kas tur būs. Un cik paiet? Stunda, divas, diena, un skatos - darbs ir gatavs. Un te es skatos, jā, viss pareizi."

Mākslas dienu norisē īpaši gaidīts notikums ir Marka Rotko mākslas centra trīs gadu jubilejai veltītie pasākumi 24.aprīlī. Visus mākslas cienītājus centrs plāno pārsteigt ar septiņiem jauniem un unikāliem projektiem, kuru vidū būs gan Marka Rotko darbu oriģināli, kā arī Barbaras Gailes, Baņutas Ancānes, Olgas Rēles, kā arī citu mākslinieku izstāžu atklāšana.

"Katrā ziņā tas piedāvājums, ko Rotko centrs piedāvā, ir gana plašs un daudzveidīgs," norāda Marka Rotko centra vadītāja vietnieks Māris Čačka, piebilstot, ka "jebkurš, kurš centra durvis ir pavēris, ejot no centra ārā, iet ar smaidu un vismaz kāda no izstādēm ir viņu uzrunājusi."

Tuvākie mākslas dienu pasākumi Daugavpilī būs diskusija ''Marks Rotko. Dzīve un māksla'' 8.aprīlī, bet 10.aprīlī vienreizēja iespēja visiem interesentiem apmeklēt Marka Rotko centra izstādes bez maksas. Vēl daudzas izstādes un meistarklases paredzētas visa aprīļa garumā un līdz pat 14.maijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti