Daugavpilī atzīmē Rotko 110. jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Daugavpilī dzimušajam pasaulslavenajam māksliniekam Markam Rotko otrdien 110. dzimšanas diena.

Daugavpilī trešdien plaši svin šo dienu, jo Rotko kļuvis par sava veida pilsētas un atdzimstošā Daugavpils cietokšņa simbolu. Plašākie mākslinieka jubilejai veltītie pasākumi notiks ne tik sen Daugavpils cietoksnī atklātajā un renovētajā „Arsenāla” ēkā.

Tur trešdien notiks gan Rotko veltītas monētas prezentācija, gan Rotko veltītās pastmarkas pirmās dienas zīmogošana, un ikvienam, kurš trešdien Rotko svētkiem par godu nesīs kā dāvanu otu - ieeja arsenālā kā dzimšanas dienas dalībniekam būs par brīvu.

Rotko centra direktora vietnieks Māris Čačka saka, ka centra darbinieki ir saviļņoti un ir gaidījuši šo dienu. „Visas dienas notiks plaša programma, kas būs interesanta gan Daugavpilī dzīvojošajiem, gan apmeklētājiem no visas Latvijas un pasaules,” ieskicē Čačka.

Līgai Čiblei ar Marku Rotko savs dzīvesstāsts. Ne velti vārds dēlam ir „Markuss”. „Marks Rotko - tas ir brends un zīme, ko saprot visā pasaulē,” saka Čible.

Tas, ka Rotko iedzīvojies pašā Daugavpilī ir lielākais gandarījums, mākslinieka dzimšanas dienas priekšvakarā piebilst Marka Rotko mākslas centra mārketinga speciāliste Inga Goldberga

Bet trešdien par godu Rotko Daugavpils cietoksnī plaši pasākumi, paralēli pastmarkas dzēšanai un monētas prezentācijai arī mūzika un izklaide.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti