Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Intu Teterovski

Rīta Panorāma

Pingvīni dodas apskatīt dinozaurus

Intervija ar Aneti Kalniņu

Atklāta mākslinieces Anetes Kalniņas personālizstāde «Sirdspukstu galerija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Interjera dizaina galerijas “Crea” telpās Rīgā atklāta mākslinieces Anetes Kalniņas personālizstāde "Sirdspukstu galerija".

Mākslas izstāde "Sirdspukstu galerija" ir trīs dominējošo motīvu simbioze: gaisma, vieglums un sirds, kurus vieno mākslinieces pieskāriena "dzīsla".

Par savu personālizstādi māksliniece Anete Kalniņa stāsta: “Galvenā doma ir par sievietes trauslumu – sieviete ir trausla kā porcelāna krūzīte, un viņas dzīvi var lasīt kā nošu partitūru, skatoties sirdspukstu galerijā.”

Anetes Kalniņas daiļradi raksturo daudzpusīga stilistika, kuru caurvij dabas motīvi, kas papildināti ar abstraktiem elementiem. Māksliniece nebaidās no "tukšajiem" gleznu laukumiem, radot izsvērtu kompozīciju, un meistarīgi izmanto faktūras un dažādu materiālu savstarpēju mijiedarbību.

Anete Kalniņa absolvējusi Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu, studijas turpinājusi Latvijas Mākslas akadēmijas Restaurācijas nodaļā, pēc tam arī Glezniecības nodaļā. Šobrīd turpina studijas doktorantūrā.

Mākslas izstāde "Sirdspukstu galerija", kas tapusi galerijai “ArtAlea”, norisināsies līdz 7. augustam interjera dizaina galerijas “Crea” telpās.

Ieeja bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti