Atklāj laikmetīgās mākslas izstādi «Apturi laiku Liepājā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Kā mākslinieki apturējuši laiku Liepājā, to var aplūkot nedēļas nogalē atklātajā laikmetīgās mākslas izstādē. Parasti rudens izstādes notiek Liepājas muzejā, bet rekonstrukcijas laikā, vieta izstāžu zālei atrasta pie pašas kanālmalas - "Promenade Hotel" Hikes zālē.

Kā mākslinieki apturējuši laiku Liepājā, to var aplūkot nedēļas nogalē atklātajā laikmetīgās mākslas izstādē. Parasti rudens izstādes notiek Liepājas muzejā, bet rekonstrukcijas laikā, vieta izstāžu zālei atrasta pie pašas kanālmalas - "Promenade Hotel" Hikes zālē. Tur apskatāmi vairāk nekā 50 Liepājas skarto mākslinieku darbi. Lai atbalstītu pilsētas māksliniekus, ik gadu muzejs papildina savus krājumus un nopērk kādu no augstvērtīgākajiem mākslas darbiem.

Liepājas muzejs mākslas krājuma papildināšanai no Liepājas laikmetīgās mākslas izstādes "Apturi laiku Liepājā" iegādāsies Līgas Ķempes gleznu "Boja" un Dzintras Vīriņas grafiku "Klusā daba". Laikam šķietami zudušas robežas, atklāj māksliniece Dzintra Vīriņa, rodas sajūta, ka laiks ir sajucis.

Tā pati dzīve - tikai mazliet atrauta no zemes, tā par laikmetīgās mākslas izstādi Liepājā spriež Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Pēteris Postažs. Viņš Liepājā vadīja meistarklases jaunajiem māksliniekiem un bija viens no žūrijas locekļiem, kuri vērtēja mākslinieku darbus. Pēteri Postažu uzrunāja Dzintras Bitēnas tekstils "Jūra Liepājā".

Pirmo reizi, pēc daudzu gadu pārtraukuma, Liepājas mākslinieku rudens izstāde devās ārpus Liepājas muzeja ēkas, kur pašlaik notiek rekonstrukcija. Vieta Liepājas laika apturēšanai gleznās un citos mākslas darbos atradās "Promenade Hotel" Hikes Zālē. Izstādi iekārtoja māksliniece Zigrīda Atāle.

Iesniegto darbu skaits bijis vēl lielāks, taču visiem vieta tur neatradās. Arī Liepājas mākslinieka - Viļņa Bulava veidotajai karikatūrai ar pilsētas mēra portretu, kurai, izstāžu veidotāju vārdiem sakot, bijusi pārāk politiska nokrāsa. Vilnis Bulavs plašākai sabiedrībai kļuva zināms ar laikrakstā "Kursas laiks" savulaik publicēto karikatūru, kurā intīmā kariķējumā attēloti Liepājas un Ventspils mēri. Iespējams sabiedrībā un mākslinieku aprindās - temats par mākslas saturu un cenzūru pilsētā vēl turpināsies.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti