Kultūras ziņas

"Melo-M" un Sonora Vaice uzstāsies sešos koncertos Rīgā

Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

Sācies laikmetīgās video mākslas festivāls "Ūdensgabali"

Kas aktuāls video mākslā? Sācies festivāls «Ūdensgabali»

Kas aktuāls video mākslā? Uz šo jautājumu jau vairāk nekā 20 gadus atbild laikmetīgās video mākslas festivāls "Ūdensgabali", mākslas centru "Noass" pārvēršot par kustīgo bilžu skatīšanās vietu. Šovasar trīs trešdienas uzmanības centrā tēmas – animācija, eksperiments un solidaritāte.

"Animācija – ir gan datoranimācija, gan ar roku zīmētā, kas vienmēr ir attīstījusi video mākslu uz priekšu tieši ar savu tehnoloģiskumu. Eksperimentam mēs vēlējāmies pievērst uzmanību vairāk radošajiem procesiem – gaismai, skaņai, ekrānam, un kā mākslinieki ar to eksperimentē un to darījuši gadiem ilgi, bet pievērsušies visādos interesantos aspektos mūsdienās. Un mēs noslēdzam ar solidaritāti, pievēršoties video kā vēstījumam un tam spēkam, ko video atklāj medijs, ko mākslinieks ar to vēlas pateikt, un mēs izrādīsim video mākslu no Ukrainas un Latīņamerikas," skaidroja festivāla programmas veidotāja Sandra Ķempele.

"Ūdensgabalu" divdesmit trešā satikšanās ar skatītāju sākusies ar animāciju. Programmā – darbi gan no festivāla "Ars Electronica", Oberhauzenes īsfilmu festivāla, gan arī no Latvijas Video mākslas arhīva.

"Mani ļoti uzrunāja primāri tas, ar kādiem mākslinieciskajiem izteiksmes līdzekļiem animāciju filmu autori spēj paust sev tuvas tēmas vai savu viedokli," iespaidos dalījās festivāla skatītāja Grieta.

"Kādus pāris gadus nāku, un tas ir vienmēr forši, ka tu redzi, ka katru reizi ir kaut kas pilnīgi cits un nezini, ko gaidīt. Tas aspekts man patīk. Vienmēr ieraudzīsi ko jaunu," sacīja skatītāja Ieva.

Video mākslas festivālā visi darbi uz ekrāniem demonstrēti oriģinālvalodā, un to autoru izcelsme aptver plašu ģeogrāfiju – Japānu, Ķīnu, Vāciju, Argentīnu, Zviedriju un citas valstis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti