Rīta Panorāma

ANO veido komisiju palestīniešu bēgļu aģentūras vērtēšanai

Rīta Panorāma

Eiropā turpinās lauksaimnieku protesti

Harkivas mākslinieks dokumentē dzīvi kara apstākļos gada garumā

Kara fiksācija 364 zīmējumos. Izstādē «Nepabeigtais 2023» Harkivas mākslinieks dokumentē dzīvi

Ukrainas pilsētas Harkivas ielu mākslinieks Hamlets Zinkovskis dokumentējis dzīvi kara apstākļos viena gada garumā. Kādā galerijā izstādīti kopumā 364 zīmējumi.

Melnbaltie darbi ir skarbi, un tajos, piemēram, attēlotas ložu čaulas uz virtuves galda, ar palagu pārklāts miris cilvēks nestuvēs, izsistie logi pēc kārtējā Krievijas gaisa trieciena un vīrietis ar mobilo tālruni un lielu izkapti. Tomēr sērijā ir arī cerības vēsts, ko simbolizē no smilšu maisa dīgstošs augs, kā arī noslēpumi.

Pie melna kvadrāta pievienots uzraksts – "Par to patlaban runāt ir aizliegts", un mākslinieks sola paskaidrojumu sniegt pēc kara beigām. Nav arī darba par pēdējo kara dienu – 31. decembri, jo, kamēr karš ar zaudējumiem un sāpēm turpinās, gads nav pabeigts. Tāpēc izstādei dots nosaukums "Nepabeigtais 2023".

Šis periods bijis smags, jo zaudēti draugi, radušās problēmas privātajā dzīvē un nākas sadzīvot ar pastāvīgu nogurumu. Taču mākslinieks norāda, ka darbs jāturpina, kamēr cilvēks mostas un ir dzīvs.

Savukārt galerijas vadītāja uzsvēra, ka šī nav abstrakta māksla, bet cilvēku dzīves realitātes atainojums. "Tā ir Harkivas un visas Ukrainas dzīve un notikumi, kurus mēs visi kopā piedzīvojam," norādīja Natālija Ivanova.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti