Galerijā «Bazar't» atklāta Ievas Liepiņas izstāde «Atmiņu restaurācija»

Gleznotāja Ieva Liepiņa aicina uz izstādi "Atmiņu restaurācija", kas no 1. līdz 30. septembrim apskatāma galerijā "Bazar’t".

Izstādē būs aplūkojami gleznotājas jaunākie darbi, kā arī gleznas no iepriekšējo gadu personālizstādēm, informēja izstādes rīkotāji.

Māksliniece Ieva Liepiņa strādā tradicionālajā eļļas tehnikā un darbus veido, izmantojot klasiskus žanrus – portretu, kluso daba, ainavu. "Realitāte Ievas Liepiņas gleznās tiek romantizēta un estetizēta. Cilvēks, dabas elementi, materiālā pasaule, urbānā vide ir poētisks tēls, emocionālā vēstījuma nesējs skatītājam. Agrākajos darbos cilvēka figūra bieži tiek traktēta kā atpazīstama kultūrvēsturiska zīme vai idealizēts figūras vispārinājums, šobrīd māksliniecei nozīmīgāks kļūst reālā laikabiedra portretējums," teikts mākslinieces izstādes pieteikumā.

Trīspadsmit gadus Ieva Liepiņa kopā ar gleznotāju Agniju Ģērmani organizē starptautiskus plenērus Mazirbē. Glezno lībiešu portretus, viņu mājas un dārzus, tradicionālos tautas tērpus. Izstādē skatāmi arī darbi no gleznu sērijas " Lībiešu aubes". 

Ievas Liepiņas gleznās liela nozīme ir zīmējumam, viņu interesē ritmu un līniju plastika, detaļu smalka izstrāde. Krāsu intensitāte vietām tiek sakāpināta un krāsu laukumi tiek plāni lazēti viens virs otra, lai tādējādi saglabātu virsmas caurspīdīgumu un akvarelisku vieglumu, vērtē izstādes kuratori.

Ieva Liepiņa dzimusi Rīgā, 1967. gada 7. septembrī. 1985. gadā beigusi J. Rozentāla mākslas vidusskolu un 1991. gadā absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas monumentālās glezniecības nodaļu profesora Induļa Zariņa vadībā. Ieguvusi maģistra grādu glezniecībā (2003) un keramikā (2014). Izstādēs piedalās kopš 1989. gada. Latvijas Mākslinieku savienības biedre. Strādā stāj - un monumentālajā glezniecībā, apglezno porcelānu un ilustrē grāmatas.

Ievas Liepiņas izstāde "Atmiņu restaurācija" mākslas galerijā "Bazar’t" būs skatāma no 1. līdz 30. septembrim katru dienu no pulksten 10.00–21.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti