Klajā nāk Pulicera prēmijas laureāta romāns par dzīvi Ziemeļkorejā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

23. aprīlī apgāds “Kontinents” laidīs klajā Pulicera prēmijas laureāta Adama Džonsona romānu “Bāreņu pavēlnieka dēls”. Grāmata ir aizraujošs literārais vēstījums par jauna vīrieša dzīvi visnoslēpumainākajā diktatūrā pasaulē – Ziemeļkorejā.

 

 

Romāns “Bāreņu pavēlnieka dēls” nepilna gada laikā iekarojis pasaules lasītāju uzmanību. Tas ir aizraujošs un bīstams piedzīvojums kopā ar
 bāreņu patversmes audzēkni Paku Čundo, zēnu, kura īstais tēvs ir šīs dzīvā darbaspēka nometnes vadītājs.
 Pieaudzis Paks Čundo pa tikai Ziemeļkorejā saprotamiem hierarhijas pakāpieniem ir nonācis līdz
 Kima Čenira labākā drauga, komandiera Ga titulam.
 Šajā pozīcijā varonis ir ieguvis vairāk, nekā jebkad uzdrīkstējies sapņot, bet arī ko zaudēt viņam ir neizmērojami daudz.

Saistošā valodā autors apraksta valsti, kurā vēl arvien gatavojas sagaidīt komunismu. Uz to Adamu Džonsonu pamudinājusi viņa vizīte Ziemeļkorejā, kuras laikā cilvēki, pēc autora vārdiem, "ir baidījušies pacelt acis, lai paskatītos uz augumā lielo ārzemnieku, jo tādējādi izceltos no pūļa un riskētu iekulties nepatikšanās".

Stenforda Universitātes radošās rakstniecības pasniedzējs Adams Džonsons 2013. gadā saņēma Pulicera prēmiju daiļliteratūrā un Vaitinga Rakstnieku balvu. Par grāmatu “Bāreņu pavēlnieka dēls” viņš apbalvots ar Deitonas Literāro Miera balvu. Jau 2013. gadā romāns ierindojās visu lielāko pasaules mediju “Gada grāmatas” kategorijā.

8. maijā Rīgas Tehniskās universitātes Baltajā zālē visiem interesentiem būs iespēja piedalīties grāmatas atklāšanas prezentācijā – diskusijā „Personība totalitārajā režīmā”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti