Hovards Džeikobsons otro reizi iegūst Vudhauza prēmiju literatūrā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Bukera prēmijas laureāts rakstnieks, žurnālists un feļetonists Hovards Džeikobsons otro reizi kļuvis par Vudhauza literārās prēmijas laureātu.

Vudhauza prēmija kopš 2000.gada tiek piešķirta labākajam humoristiskajam literārajam sacerējumam Lielbritānijā. Tieši Džeikobsons 2000.gadā par romānu „The Mighty Walzer” izpelnījās pirmo Vudhauza prēmiju, bet tagad rakstniekam tā tika par romānu „Zoo Time”.

Džeikobsons ir arī prestižās Bukera prēmijas laureāts. Šo balvu Londonā mītošais rakstnieks saņēma 2010.gadā par romānu "The Finkler Question".

Romāna „Zoo Time” galvenais varonis ir rakstnieks, kuram iekšēju cīņu izraisa mīlas jūtas pret sievu un sievasmāti. Tāpat romānā vēstīts par sarežģīto izdevēju pasauli. Romāns uzrakstīts jautri un naidīgi, atzīmē ārvalstu mediji.

Saņemot balvu Džeikobsons atzīmēja, ka Vudhauza prēmija ir vienīgā, kas veltīta komiskajam žanram. Savas sajūtas rakstnieks raksturoja kā debešķīgas, taču atvainojās par grāmatas nosaukumu.

„Iegūt šo balvu divreiz ir ļoti debešķīgi. Es vienīgi atvainojos, ka mans nedarbs ir nosaukts par "Zoo Time". Tas ir nedaudz netaktiski. Tas varētu būs slikti. To varēja nosaukt „Bring Up The Bodies”," izteicās Džeikobsons.

Iepriekš Vudhauza prēmiju saņēmuši tādi rakstnieki kā Ians Makjuanss, Terijs Pračets, Marina Levicka u.c. rakstnieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti