Kultūras ziņas

Terorists, mācītājs un suns dokumentālajā kino

Kultūras ziņas

Sandras Krastiņas krekli, buļļi un cilvēki

Dzeja bērniem ieskandina Dzejas dienas

Dzeja bērniem ieskandina Dzejas dienas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Visā Latvijā sākušās Dzejas dienas! Šogad tās aizritēs ar moto “Dzeja pavedina”. Desmit dienu laikā Rīgā vien plānoti vairāki desmiti dažādu pasākumu, no kuriem pirmais notika jau 8.septembrī – dienas vidū Rīgā, peldošajā galerijā “Noass” notika Bērnu dzejas diena “Garā pupa pāraug čīkstēšanu un top par brīvu drīkstēšanu”. Pasākuma centrālais notikums – šā gada dzejas gadagrāmatas jeb apjomīga dzejas krājuma bērniem “Garā pupa” atklāšana.

Bērnu dzejas diena peldošajā galerijā “Noass”, kur tika atklāta arī bērnu dzejas gadagrāmata “Garā pupa”, bija kā ievads šī gada lielajām Dzejas dienām. Pasākumu atklāja Inese Zandere, kas visai savdabīgā veidā iepazīstināja ar gadagrāmatas autoriem.

"Nu, tā ir tā kā tāda laba atsperšanās pirms jaunām grāmatām, jo grāmatas jau netop uzreiz un vienā paņēmienā, un tad mēs jau laikus uzzinām, ko kurš dara un varam zināt, kādas jaunas grāmatas gaidīt," saka dzejniece Inese Zandere.

Šogad Dzejas dienas Rīgā piedāvās vairāk par 30 dažādiem pasākumiem. Latvijā ieradīsies viesi no astoņām dažādām valstīm, un rīkotāji sola vairāk sadarboties ar citām mākslas formām, iesaistot laikmetīgo deju un trīsdimensiju performances.

Anete Enikova par "Dzejas dienām 2016"
00:00 / 00:48
Lejuplādēt

"Šis moto – "Dzeja pavedina", iekļauj gan pavedienus, gan pavedinājumu. Došanos meklējumos un arī dzejas atrašanu," norāda “Dzejas dienu 2016” rīkotāja Anete Enikova

Jau šo svētdien Rīgā, pie Raiņa pieminekļa, notiks tradicionālie dzejas lasījumi. Daudz dažādu Dzejas dienu pasākumu ieplānots arī reģionos. Turp dosies arī šodien atklātā bērnu dzejas gadagrāmata “Garā pupa”, jo tūkstošs eksemplāri nodoti dāvinājumā Latvijas publiskajām bibliotēkām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti