«Apgādā Zvaigzne ABC» izdota labāko Ezeriņa stāstu un noveļu izlase

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Apgādā Zvaigzne ABC" nāk klajā jauna stāstu un noveļu izlase, kurā apkopoti klasiķa Jāņa Ezeriņa (1891-1924) labākie darbi.

Izlasē apkopoti labākie darbi no krājumiem “Dziesminieks un velns”, “Majestātes kazarmās”, “Fantastiska novele un citas”, “Leijerkaste”. Lasītājs krājumā atradīs itin visas noveles, kuras  izmantotas Latvijas Nacionālā teātra populārajā iestudējumā “Ezeriņš”, un arī daudz citu stāstu un noveļu, kas pelnīti iekļuvuši latviešu īsprozas zelta fondā.

Literatūrzinātnieks Viesturs Vecgrāvis par autora daiļradi raksta: “Ezeriņš bija tipisks holēriskas ievirzes bohēmisks rakstnieks, bieži vien eksplozīvs; cilvēkus un viņu likteņus rakstnieks tēlojis patiesā dramatismā un likteņa neprognozējamībā, taču vienlaikus arī kā groteskas spēles ākstus un karnevāliska paradoksāla masku gājiena viepļus, kuros kolorīti atpazīstama jau apzināta šoka poētika un t. s. melnais humors.”

Jaunais Jāņa Ezeriņa darbu izdevums, pēc izdevēju domām, būs lielisks palīgmateriāls gan skolēniem un studentiem, kuri apgūst latviešu literatūru, gan skolotājiem un augstskolu docētājiem, gan jebkuram, kuru valdzina spoža vārda meistarība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti