Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kādi secinājumi izdarīti pēc aizvadītajiem Dziesmu un deju svētkiem?

Aicina doties pastaigā pa Belševicas un Eglīša varoņu takām

Literārās pastaigas jūlijā vedīs uz Anšlava Eglīša un Billes Rīgu

Rakstniecības un mūzikas muzejs jūlijā un augustā papildina literāro pastaigu klāstu, iepazīstinot ar populāru latviešu literatūras darbu un rakstnieku vietām Rīgā. Interesentiem būs iespēja apmeklēt Vizmas Belševicas romānā "Bille" pieminētās ielas un pagalmus Grīziņkalnā un uzzināt par rakstnieka Anšlava Eglīša dzīves notikumiem, kas sasaucas ar romāna "Homo novus" epizodēm.

Rakstniecības un mūzikas muzeja rīkotās literārās pastaigas apvieno iespēju uzzināt ko vairāk par latviešu rakstnieku romānu varoņiem un izbaudīt aktīvas pastaigas dažādās Rīgas apkaimēs. Jūlijā iecerētas divas – "Anšlava Eglīša Rīga" un "Billes Rīga".

"Tā ir iespēja izvērtēt vērtību sistēmu pašam sev. Jo, aizejot uz Grīziņkalnu, var arī padomāt, kā tad tas pirms kādiem gadiem 90 ir bijis, ka bērns viens pats gājis uz parku spēlēties," stāsta muzeja kultūras projektu vadītāja Liega Piešiņa. "Izrādās, ka Billei bija tikai viens zābaku pāris un tas pats gumijas, un viņa kopā ar tēti lejā pa nokalnīti turpat brauca. Ja to visu salīdzina ar šīs dienas situāciju, tad jaunajiem cilvēkiem ir īpaši interesanti to salīdzināt un domāt. Šīs lietas saslēdzot, mēs ieraugām citu laiku arī tepat un šodien. [..] Anšlava Eglīša ekskursija ir no Nacionālā teātra līdz Dailes teātrim. Un tur ir arī tādi zaķu līkumi jāmet."

Īsākā no ekskursijām ir pusotru stundu, bet garākā divarpus stundas. Bet jau ierasts, ka jautājumi un sarunas ieilgst. Lai ekskursijas laikā varētu visu izskaidrot, vēlams, lai literārā pastaigā nepiedalītos vairāk nekā 10–15 apmeklētāji.

Literārās pastaigas kopā ar Liegu Piešiņu notiks 15. un 29. jūlijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti