Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā turpina ielūgt Ukrainas autorus un tulkotājus

Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja, kas darbojas Ventspilī, ar Ziemeļvalstu Ministru Padomes atbalstu turpina ielūgt Ukrainas autorus un tulkotājus.

Ventspilī šobrīd strādā rakstnieki un dzejnieki ne tikai no Ukrainas, bet arī no citām pasaules valstīm, tā pievēršot uzmanību aktuālām tēmām un jaunradei.

Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā turpina ielūgt Ukrainas autorus un tulkotājus
00:00 / 00:43
Lejuplādēt

Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā Ventspilī augustā strādā vairāki autori no Ukrainas. Katerīna Devdera šobrīd raksta pirmo romānu, savukārt Olga Boinitska un Žanna Sloņiovska strādā pie dažādiem romāniem. Pirmo reizi viesojas Rīgā dzimusī tulkotāja no Izraēlas Dina Markon, kas tulko no ukraiņu, krievu un angļu valodas.

Ar ASV vēstniecības Latvijā atbalstu no Amerikas pirmo reizi būs tulkotāja un rakstniece Cipi Kellere, lai strādātu pie biogrāfiska romāna par holokaustā izdzīvojušo ģimeni no Čehoslovākijas. Ventspilī augustā viesojas arī autori no Horvātijas un Vācijas.

No Latvijas autoriem strādā literatūrzinātniece Ingūna Daukšte-Silasproģe, kā arī dzejnieks un atdzejotājs Aleksandrs Zapoļs, raksta dzeju jaunam krājumam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti