Klajā nāks grāmata par valstsvīru un garīdznieku Ēvaldu Rimbenieku

Ar vairākiem pasākumiem gan Kurzemes pusē, gan Rīgā tiks atvērta grāmata par Latvijas valstsvīru un garīdznieku Ēvaldu Rimbenieku. Grāmatas atvēršanas svētki notiks 18. novembrī Kazdangā, 19. novembrī Aizputē, 20. novembrī Priekulē, 21. novembrī Liepājā un 23. novembrī Rīgā, Okupācijas muzejā, informēja izdevniecība "KALA Raksti".

Svētkus ar savu klātbūtni pagodinās grāmatas autore Džēna Kuplis un Ēvalda Rimbenieka mazdēls Ēvalds Kuplis, svētku viesus Kazdangā priecēs Liepājas Simfoniskā orķestra koncerts, savukārt citviet – orķestra koncertmeistares Līgas Baltābolas solo uzstāšanās. Ieeja bez maksas.

Novembra vidū izdevniecība "KALA Raksti" sadarbībā ar rakstnieci Džēnu Kuplis (Jan Kuplis) no Austrālijas laiž klajā grāmatu par Ēvaldu Rimbenieku (1888–1943) – "Jērs un lauva Rimbenieks". 

"1922. gadā pārņemot Liepājas pilsētas grožus, Rimbenieks noplicināto pašvaldību virzīja uz plaukstošu ekonomiku, attīstot ne tikai jaunas ražošanas nozares, bet arī taisnīgu sociālā atbalsta sistēmu un veicinot pilsētas kultūras dzīves uzplaukumu," teikts grāmatas pieteikumā.

Grāmata neesot politikas vēstures stāsts, bet drīzāk gan stāstījums par cilvēka godaprātu un nelokāmību politisku pārmaiņu virpulī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti