Žurnālistes: Balva «Kilograms kultūras» ir publikas atzinība

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Balvas „Kilograms kultūras” lielākā vērtība ir publikas sniegtā atzinība māksliniekiem par viņu paveikto darbu, intervijā Latvijas Radio programmai „Labrīt” saka Latvijas Radio (LR) žurnālistes Anda Buševica un Inga Saksone.

Tieši sestdien Latvijas Radio ēkā notiks ikgadējās balvas „Kilograms kultūras” pasniegšanas ceremonija.

Buševica un Saksone uzsver, ka šīs balvas likteni, ko pasniedz vairākās nominācijās, izšķir tieši publikas balsojums. Tieši šis apstāklis balvu padara prestižu.

Konkursa žūrija šajā gadījumā ir vairāk kā balsojumu un notikumu vērotājs, kas savā starpā apspriežas par spilgtiem notikumiem kultūrā. Gala vārds par to, kurš saņems balvu, pieder skatītājiem un lasītājiem, kuri izlemj, kas bijuši interesantākie un kvalitatīvākie darbi aizvadītajā gadā.

Žurnālistes norādīja, ka balvas mērķis ir popularizēt kultūru un procesus tajā, tāpēc ir tikai saprotami, ka žūrija ne vienmēr piekrīt skatītāju lēmumam.

Jau vēstīts, ka sestdien, 21.februārī, plkst. 21.15 Latvijas Televīzijas (LTV) pirmajā kanālā un portālā "Lsm.lv" tiešraidē no Latvijas Radio pirmās studijas būs vērojama, bet Latvijas Radio 1 un LR 3 - "Klasika" ēterā klausāma Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio kopīgi rīkotās gada balvas kultūrā "Kilograms kultūras 2014" pasniegšanas ceremonija.

Elegantā ceremonijā tiks sadalītas kilogramu smagas zelta atsvara statuetes septiņās nominācijās: "Mūzika", "Kino", "Teātris", "Vizuālā māksla", "Literatūra un grāmatniecība", "Gada notikums" un "Gada pārsteigums". "Kultūras kilograms" balvas statueti veidojuši māksliniece Kristīne Jurjāne un  tēlnieks Ivars Miķelsons.

Balvas "Kilograms kultūras" pasniegšanas ceremonija būs ieturēta dzirkstošās džeza laikmeta noskaņās, jo tieši šajā laikā, 1925.gadā, dzima Latvijas Radio, kam šoruden tiks svinēta 90 gadu jubileja. Kopā ar balvas "Kilograms kultūras 2014" nominantiem džeza laikmeta atmosfēru radīs Maestro Raimonds Pauls, Latvijas Radio bigbends, aktieri Dita Lūriņa un Gundars Āboliņš, kā arī dziedātājs Daumants Kalniņš. Ceremonijas vadītāju un balvas pasniedzēju lomās iejutīsies LTV un LR kultūras raidījumu vadītāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti