Krustpunktā

KNAB vadītājs Straume aicina sabiedrību ziņot par politisko organizāciju slēpto aģitāciju

Krustpunktā

Nedēļas notikumi: Deputātu kandidāti, "pirts sarunas", tiltu drošība

Ir sākusies Okupācijas muzeja rekonstrukcija. Stāsta muzeja direktors Gunārs Nāgels

Septembra beigās uz laiku slēgs Stūra mājas ekspozīciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

No septembra beigām līdz nākamā gada pavasarim būs slēgta Latvijas Okupācijas muzeja ekspozīcija Stūra mājā, Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" pavēstīja muzeja direktors Gunārs Nāgels.

Stūra mājā skatāma izstāde par čekas darbību Latvijā un iespējams apmeklēt čekas cietuma kameras pirmajā un pagrabstāvā.

Nāgels skaidroja, ka ekspozīcija, kura durvis vēra 2014.gadā, bija paredzēta tikai uz sešiem mēnešiem, tādēļ tā jāuzlabo gan tehniski, gan saturiski. Paredzēts gan paplašināt izstādi, gan arī izbūvēt normālas tualetes un darbinieku kabinetus.

Ekspozīcija atkal būs vaļā nākamā gada pavasarī līdz brīdim, kad "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) ķersies pie visas ēkas rekonstrukcijas.

Nāgels arī pastāstīja, ka pēc gadu desmitiem ilgām diskusijām beidzot sākusies muzeja ēkas pārbūve Strēlnieku laukumā. Tie, kuri vēlas, vēl līdz septembra sākumam var ziedot "Nākotnes namam". Paredzēts, ka visu ziedotāju vārdi tiks ievietoti laika kapsulā un ierakti jaunās piebūves pamatos.

KONTEKSTS:

Stūra mājas kapitālā remonta datums vēl nav skaidrs. Ņemot vērā, ka ēka bijusi mājvieta čekai, kā arī to, ka tajā ir ļoti plašas telpas, īrniekus atrast nav viegli. VNĪ iepriekš rosinājis namu dalīt divās daļās - saglabāt vēstures liecības un atjaunot sākotnējo spozmi. Tādējādi arī pārkrāsota ēkas fasāde. Tāpat VNĪ uzskata, ka ēku visvieglāk būtu apdzīvot kādai valsts iestādei. Iepriekš ziņots, ka tās pilnīga rekonstrukcija varētu izmaksāt 9 miljonus eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti