Rēzeknē notiks Latgales dižgaram Antonam Kūkojam veltīts pasākums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

8.decembrī Latgales Kultūrvēstures muzejā Rēzeknē notiks Latgales dižgaram Antonam Kūkojam veltīts pasākums, kurā būs skatāma dokumentāla filma "Izdzeivuot pīdereibu. Dzeive glaznuos", notiks tematiskas izstādes atklāšana, kā arī noslēgsies akcija "Nofotografējies kopā ar Antonu Kūkoju!".

Tradicionālajā "Vēstures mirkļu pieturā" muzejā ikviens aicināts apstāties, izzināt un kavēties atmiņās par dzejnieka, dramaturga, stāstnieka, publicista, mākslinieka, režisora, aktiera, pedagoga, kultūras un sabiedriskā darbinieka Antona Kūkoja (23.12.1940.-18.04.2007.) mūža ceļu.

8.decembrī plkst. 14 būs skatāma dokumentālā filma par Antonu Kūkoju "Izdzeivuot pīdereibu. Dzeive gleznuos", kas tapusi 2011.gadā. Filmas režijas autors ir Voldemārs Ivdris, montāža - Māris Justs, mūzika - Sovvaļnīks.

Plkst. 16 notiks tematiskas izstādes "Antona Kūkoja mantojums Latgales Kultūrvēstures muzeja krājumā" atklāšana. Izstāde skatāma līdz 2016.gada 9.janvārim. Muzikālu vēstījumu izpildīs grupa "Trikmīns", kurā muzicē Vinsents Kūkojs, Rihards Kūkojs un citi.

Pasākumā arī noslēgsies šī gada akcija "Nofotografējies kopā ar Antonu Kūkoju Rēzeknē un piedalies 75.jubilejas fotoprezentācijas veidošanā!". Fotogrāfijas ar iemūžinātu mirkli pie Antonam Kūkojam veltītā pieminekļa Rēzeknē var atsūtīt līdz 7.decembrim uz e-pasta adresi "[email protected]".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti