Kultūrvēstures muzejā Rēzeknē pēc restaurācijas atgriežas Latgales keramiķu darbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latgales Kultūrvēstures muzeja krājumā pēc restaurācijas ir atgriezušies 14 vērtīgi Jāņa Pujāta Latgales keramikas kolekcijas eksponāti. Kā atklāj muzeja galvenā krājuma glabātāja Renāte Vancāne, kolekcija pirms nonākšanas Latgales Kultūrvēstures muzejā daudzreiz tikusi pārvietota un daļa dažādu Latgales keramiķu darbu tikuši bojāti, tāpēc tagad restaurētie darbi būs lielisks papildinājums vērtīgajai muzeja Latgales keramikas ekspozīcijai.

Renāte Vancāne par restaurētajiem Latgales keramiķu darbiem
00:00 / 00:43
Lejuplādēt

"Tie ir Andreja Paulāna, Antona Šmulāna un Vaclava Zagorska divpadsmit sīkplastikas figūras, kā arī divi piecžuburu svečturi," stāsta Renāte Vancāne. "Restaurāciju veica restauratore Jana Lībiete, ar kuru muzejs sadarbojas vairāku gadu garumā. Šie darbi nāk no izcilā keramikas tēva Jāņa Pujāta kolekcijas, kas pirms pieciem gadiem nonāca muzeja krājumā, kopumā kolekciju sastāda 351 priekšmeti. Gan informācija, gan vizuālie fotoattēli par darbiem tiks iekļauti Nacionālā muzeja datu bāzē. Tāpat tiks papildināta arī jau esošā Latgales keramikas ekspozīcija "Māla un uguns pārvērtību radīts brīnums.""

Latgales keramikas kolekcija ir Latgales Kultūrvēstures muzeja lielākais lepnums. To veido 2870 priekšmeti, un tā ir viena no svarīgākajām reģiona un valsts kultūras vērtībām, kura ir iekļauta Latvijas kultūras kanonā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti