Par Latvijas Kultūras akadēmijas rektori valdība apstiprina Rūtu Muktupāvelu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šodien, 14. maijā, valdība lēma Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) rektora amatā atkārtoti apstiprināt Rūtu Muktupāvelu, pavēstīja LKA pārstāvji.

Sēdē tika dots vārds Rūtai Muktupāvelai, kura apstiprināja savu piekrišanu arī turpmākos piecus gadus vadīt Latvijas Kultūras akadēmiju rektores amatā: “Es turpināšu vadīt mūsu nacionālo augstskolu, ko ir dibinājusi un akreditējusi Latvijas valsts. Turpināsim sniegt savu ieguldījumu augstākās izglītības telpas diversitātē, gatavojot izcilus profesionāļus tautsaimniecībai, sniedzot savu ieguldījumu vērtību saglabāšanā, Latvijas kā demokrātiskas valsts vērtību stabilitātē.”

Savukārt pēc atkārtotas apstiprināšanas Muktupāvela Latvijas Radio uzsvēra vēlmi turpināt augstskolas virzību uz izcilību un celt starptautisko prestižu, tostarp piedaloties ārvalstu festivālos un augstskolu sadarbības projektos. Par izaicinājumiem viņa nosauca topošo augstskolas akreditāciju pēc jaunā modeļa un veiksmīgu Eiropas projektu īstenošanu.

“Un vēl viena lieta, kas būs ārkārtīgi cieši saistīta ar mūsu nākamajiem pieciem gadiem. Tā ir mūsu vides uzlabošanas programma, kas ir saistīta ar Tabakas fabrikas kvartāla attīstību, par ko ir pieņemti Ministru kabineta noteikumi, un mēs kaut pamazām, bet tomēr virzāmies uz šīm savām jaunajām mājām, kas būs Miera ielā 58 A, kur pašlaik atrodas Jaunais Rīgas teātris,” norādīja Muktupāvela.

Valdība atkārtoti apstiprina Rūtu Muktupāvelu LKA rektores amatā
00:00 / 00:29
Lejuplādēt

Viņa pastāstīja, ka pēc tam, kad Latvijas Kultūras akadēmija būs ieradusies jaunajās mājās, pamazām pārveidosies viss kvartāls – mājvieta būs gan audiovizuālajai mākslai, gan Kino muzejam un Foto muzejam.

“Tagad tiek strādāts pie jaunas stratēģijas, kā varētu sadarboties abi šie muzeji Kultūras akadēmijas paspārnē, un, protams, radošām industrijām un laikmetīgai dejai, teātra mākslai - tādi, kādi mēs esam, lai mēs visi varētu veiksmīgi pārcelties uz Tabakas fabrikas teritoriju, kas varētu notikt 2022. gadā,” teica Muktupāvela.

LKA Satversmes sapulce rektora amata kandidātes, līdzšinējās rektores Rūtas Muktupāvelas prezentāciju par LKA darbības programmu turpmākajiem pieciem gadiem uzklausīja 11. aprīlī. Pēcāk Satversmes sapulces dalībnieki vienbalsīgi ievēlēja Muktupāvelu LKA rektores amatā uz otru termiņu.

Atbalstu Rūtas Muktupāvelas kandidatūrai rektora amatam pauda LKA prorektori, katedru vadītāji un LKA Studējošo pašpārvalde. Rūta Muktupāvela bija vienīgā kandidāte augstskolas rektora amatam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti