Par Latvijas Kultūras akadēmijas rektori atkārtoti kļūst Rūta Muktupāvela

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ceturtdien, 11. aprīlī, notika Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Satversmes sapulce, kurā tās dalībnieki uzklausīja rektora amata kandidātes – līdzšinējās rektores – profesores Rūtas Muktupāvelas piedāvātās LKA vadības programmas prezentāciju turpmākajiem pieciem gadiem, kā arī piedalījās debatēs un vēlēja. Satversmes sapulces dalībnieki vienbalsīgi ievēlēja R. Muktupāvelu LKA rektores amatā uz otru termiņu, informēja LKA.

Atbalstu R. Muktupāvelas kandidatūrai rektora amatam pauda LKA prorektori, katedru vadītāji un LKA Studējošo pašpārvalde. Prorektore zinātniskajā darbā Anda Laķe uzsvēra R.Muktupāvelas ieguldījumu, nostiprinot LKA nozīmi un lomu ne tikai kultūras un izglītības telpā, bet arī kultūrpolitiskā līmenī gan vietējā, gan starptautiskā mērogā. 
A.Laķe norādīja uz līdzšinējās rektores nenovērtējamo atbildības un pienākuma sajūtu, izcilajām reprezentācijas prasmēm, par uzticību R.Muktupāvelai ne tikai no studentu un darbinieku puses, bet arī nozares pārstāvjiem, jo R.Muktupāvela paralēli rektores amatam, pārstāv nozares intereses darbojoties kā Rektoru padomes priekšsēdētāja, Kultūras padomes priekšsēdētāja, Latvijas pārstāve UNESCO Starpvaldību komitejā kultūras izpausmju daudzveidības aizsardzībai un veicināšanai. 

R.Muktupāvela ir ne tikai autoritāte kultūras teorētiskajos un praktiskajos jautājumos, bet arī vietēji un starptautiski atzīta pētniece, ko raksturo empātiska izpratne par mākslas procesiem. Vairāki no līdzšinējās rektores kolēģiem un studenti uzsvēra R.Muktupāvelas personiskās īpašības, kā nozīmīgu faktoru izciliem R.Muktupāvelas darba rezultātiem LKA rektores amatā kopš 2014. gada.

LKA Senāta izveidotā Rektora vēlēšanu komisija 2019. gada 2. aprīlī LKA rektora vēlēšanām reģistrējusi prof. Dr. art. R.Muktupāvelu, kuru vēlēšanām nākamajam termiņam izvirzīja Studējošo pašpārvalde, Kultūras socioloģijas un menedžmenta katedra, Kultūras teorijas un vēstures katedra un Vispārējais personāls.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti