Mūzikas padome lemj par uzlabojumiem programmas «Kamermūzika» administrēšanā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Mūzikas padome lēmusi par nepieciešamību uzlabot atsevišķas organizatoriskās nianses programmas "Kamermūzika" administrēšanā, ko veic VSIA „Latvijas Koncerti”.

Latvijas Mūzikas padomes paplašinātajā sēdē Kultūras ministrijā (KM) piedalījās arī valsts dibināto koncertorganizāciju valžu locekļi, mākslinieciskie vadītāji un Lielās mūzikas balvas žūrijas pārstāvji. Tika diskutēts par pašreizējo modeli kamermūzikas koncertu organizēšanā un varbūtējām izmaiņām, kā arī izskatīti jautājumi par Lielās mūzikas balvas (LMB) turpmākajiem organizatoriskajiem procesiem.

Mūzikas padomes locekļi atzina, ka „Latvijas Koncertu” administrētā mūzikas programma „Kamermūzika”, kas ir valsts garantētais pasākumu apjoms kamermūzikas pieejamībai Latvijas reģionos, līdz šim ir darbojusies veiksmīgi. Programmas darbība ir nozīmīgs instruments dažādu mūziķu sastāvu koncertdarbības veidošanai reģionos, tādēļ līdzšinējais darbības modelis saglabājams arī turpmāk.

Padome lēma, ka dažās programmas organizatoriskajās niansēs varētu veikt uzlabojumus, piemēram, paplašinot žūrijas sastāvu, iesaistot tajā Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) un nevalstisko organizāciju pārstāvjus.

Savukārt priekšlikumus par LMB nolikuma precizēšanu un pasākuma norises organizatoriskajiem jautājumiem Mūzikas padome vēl pārrunās turpmākajās sanāksmēs, norāda KM pārstāve Dace Vizule.

Jau vēstīts, ka neapmierinātību ar "Latvijas Koncertu" darbu iepriekš pauda vairāki mūziķi, bet "Latvijas Koncerti" noraidīja pārmetumus.

Padome ir KM konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir koordinēt un sekmēt valsts institūciju un nozares profesionāļu sadarbību stratēģiskos jautājumos, kas saistīti ar mūzikas nozares attīstību un kvalitatīvas kultūrvides veidošanu Latvijā. Padomes locekļi strādā uz brīvprātības principa, par savu darbību nesaņemot atlīdzību.

Latvijas Mūzikas padomē darbojas Ināra Jakubone, Anda Beitāne, Agnese Cimuška, Juris Karlsons, Guntars Ķirsis, Uldis Lipskis, Iluta Treija, Gunda Vaivode, Diāna Zirniņa, Jānis Puriņš, Orests Silabriedis un Elīna Kalnakārkle.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti