Lietišķās mākslas gadatirgus apmeklētāji neaiziet tukšām rokām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latviešu lietišķās mākslas gadatirgus šajās brīvdienās kopā pulcējis ļoti daudz iedzīvotāju, kas vēlējušies apskatīt un iegādāties kādu latviešu amatnieku darinātu aksesuāru vai zemnieku pārtiku. Gadatirgū satiktie iedzīvotāji atzīst, ka šo pasākumu apmeklē ik gadu un nekad neaiziet no tā tukšām rokām.

"Vienkārši lieliski. Vakardien bija ļoti daudz cilvēku un bija arī interese konkrēti par mūsu lietām. Es šai gadatirgū piedalos jau apmēram 20 gadus. Es pašreiz dodos uz vienu koncertu, kur es zinu, ka man pazīstams puisis uzstāsies," saka Edmunds.

"Es ar bērnu kā dejotāju esmu ieradusies," saka Līga. "Vēl neesmu nekur staigājusi, bet izskatās, ka būs "feins"!" viņa piebilst.
"Cilvēki nāk, cilvēki iegādājas lietas, kas viņiem patīk, interesē. Ļoti daudz ārzemnieku, kas man liekās tā pozitīvi. Ļoti labi, ka ir padomāts un sadalīts pa sektoriem. Ir noteiktas konkrētas vietas, kur vienā vietā tirgo keramiku, citā tirgo koka izstrādājumus," saka vēl viena gadatirgus apmeklētāja Marta.

Savi novērojumi ir arī Kārlim. "Katru gadu tā ir tradīcija. Kaut kas jauns nedaudz parādās, bet tā jau visā visumā, protams, ka tas viss jau ir redzēts un zināms, bet tāpat katru gadu to gribas redzēt," viņš saka.

Savukārt Aijai gadatirgū ir paticis viss un priecējis arī labais laiks. "Esmu apstaigājusi visu, man patika, jā. Laiks ir labs," viņa atzīmē.

Jau skeptiskāks ir Mārtiņš. "Nu, mēs jau daudzus gadus iepriekš esam bijuši, bet tagad te ir visa kā daudz, bet atkārtojas viens un tas pats. Nav nekas jauns, kādreiz bija mazāk un interesantāk," viņš norāda.

Toties Eduards un Agnese uz notiekošo raugās priecīgāk. "Man vispār patīk. Malači. Es jau četrdesmit piekto reizi nāku. Jā, regulāri. Tā ir tradīcija. Vajag pirkt, vai nevajag, bet jāapmeklē ir," saka Eduards. "Mēs esam šeit jau divas ar pusi stundas. Esam iztērējuši visu naudu, kas mums bija līdzi, un īstenībā tā ir katru gadu," piezīmē Agnese.

Alvils izceļ gadatirgus īpašo auru. "Man viss ļoti patīk. Man tā aura patīk šeit. Viena valodiņa, nav nekādas svešas valodas šeit," norāda Alvils.

45. lietišķās mākslas gadatirgus Brīvdabas etnogrāfiskajā muzejā norisināsies vēl līdz pieciem vakarā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti