Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā atklās izstādi «Rīgas pilij - 500»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 7.maija līdz 13.septembrim Latvijas Nacionālā vēstures muzeja (LNVM) ekspozīcijas un izstāžu zālēs Rīgā būs aplūkojama izstāde "Rīgas pilij - 500".

Vēsturiskajai pils ēkai šogad aprit 500 gadu. Gadsimtu gaitā ir mainījies Rīgas pils izskats, tās funkcijas. Izstādes apmeklētāji varēs izsekot Rīgas pils būvvēsturei piecu gadsimtu garumā, iepazīties ar senajiem Rīgas pils plāniem, attēliem, fotogrāfijām. Tiks izstādīti gan arheoloģiskajos izrakumos iegūtie, gan citi muzeja krājumā esošie sadzīves un interjera priekšmeti.

Izstādes veidotāji ir LNVM speciālisti Zane Buža, Astrīda Burbicka, Jānis Ciglis, Baiba Dumpe, Normunds Grasis, Aija Jansone, Rūta Kraukle, Zane Lāce, Ilze Miķelsone, Anita Meinarte, Arnis Radiņš un Alise Šulte. Izstādes mākslinieks ir Ģirts Boronovskis, fotogrāfs - Roberts Kaniņš, datortehniskais nodrošinājums - Jānis Ķīkulis.

Pašreizējā vietā ordeņa pils atrodas kopš 1330.gada. Kopš 1995.gada Rīgas pils bija Latvijas Valsts prezidenta rezidence līdz pat Rīgas pils rekonstrukcijas uzsākšanai 2012.gadā. 2013.gadā Rīgas pilī izcēlās ugunsgrēks. Kā ziņots, šobrīd daļā Rīgas pils telpu jau veikta iekšējās apdares restaurācija un pirmais krāsojums.

LNVM vēsture ir cieši saistīta ar Rīgas pili, kurā muzejs atradās no 1920. līdz 2014.gadam. Kā vēstīts, pašlaik muzejs darbojas pagaidu telpās, lai pēc rekonstrukcijas 2018.gadā atkal atgrieztos Rīgas pilī. Pēc rekonstrukcijas darbu atjaunotajā ēkā atsāks arī Valsts prezidenta kanceleja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti