Daļai Rīgas pils telpu pabeigta apdares restaurācija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Daļā Rīgas pils telpu jau veikta iekšējās apdares restaurācija un pirmais krāsojums, lsm.lv pavēstīja pilnsabiedrības „SBRE" pārstāvji, uzsverot, ka atjaunošanas darbi Rīgas pils telpās norit plānotajā termiņā.

Pils Baltajā zālē ir pabeigta sienu un griestu apmetuma atjaunošana un griestu dekoratīvās ģipša apdares restaurācija un atjaunošana, ir uzsākti zeltīšanas darbi, restaurēto lustru un mākslīgā marmora pilastru montāža.

Sūtņu zālē ir pabeigta oriģinālā dekoratīvā krāsojuma attīrīšana un krāsu nostiprināšana, kā arī virsmas sagatavotas pirmā krāsojuma veikšanai.

Apjomīgs darba apjoms notiek arī Svētku zālē – ir pabeigta apmetuma atjaunošana, un vienlaikus notiek gan virsmu krāsošana, gan dekoratīvo elementu atjaunošana. Šobrīd tiek veikta gleznu rāmju restaurācija, koka apšuvuma paneļu, dekoratīvo siju un akustisko ribu špaktelēšana, krāsošana un montāža. Ģerboņu zālē turpinās krāsošanas darbi, kā arī griestu rozešu un ģerboņu restaurācija.

Visā priekšpilī tiek turpināti krāsošanas darbi, un Valsts prezidenta kancelejas telpās notiek iekšējās apdares darbi un koka elementu montāža – tiek veikta logu vērtņu, iekšējo palodžu, durvju un parketa montāža.

Jau vēstīts, ka 2013.gada 20.jūnija vakarā Rīgas pilī izcēlās ugunsgrēks, kurā nodega daļa pils jumta. Ugunsgrēka dzēšanas darbos pils ievērojami cieta no ūdens. Pilī esošo muzeju krājumi negāja bojā, tomēr daļa no tiem cieta dzēšanas darbos.

Ugunsgrēkā pilij izdega jumta konstrukcija un bēniņu telpa. Valdība nolēma ugunsgrēka seku likvidēšanas izdevumus segt no pils remontam paredzētā finansējuma, kas ir gandrīz 20 miljoni latu.

Rīgas pils būvnieku „Skonto Būve” valdes priekšsēdētājs Guntis Rāvis iepriekš paziņoja, ka uzņēmums ir gatavs strādāt divās maiņās, lai Rīgas pils atjaunošanas darbus pabeigtu līdz 2015.gada 1.novembrim, kā nosaka vienošanās ar "Valsts nekustamajiem īpašumiem".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti