Latgaliskās kultūras aktualitātes būs skatāmas video raidījumā «Kulturys viests»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latgaliešu kultūras ziņu portāls Lakuga.lv informēja, ka turpmāk reizi mēnesī veidos video raidījumu "Kulturys viests", kurā ziņos par aktuālo Latgales kultūras dzīvē. Ziņu raidījumu vadīs Dāvis Suharevskis, kurš pazīstams kā Viestura Kairiša filmas “Piļsāta pi upis” galvenās – Anša – lomas atveidotājs.

Turpinot domāt par latgaliskās kultūras ziņām dažādos un auditorijai interesantākos formātos, latgaliskās kultūras portāls Lakuga.lv pirmo reizi piedāvā kultūras ziņas par aktualitātēm latgaliskajā kultūrā noskatīties arī video versijā. Katrā raidījumā īsumā tiks izstāstīts par aktuālāko iepriekšējā mēnesī. 

Ziņu satura redaktore un portāla Lakuga.lv attīstības vadītāja Edīte Husare atklāja: “Apzinoties, ka mūsdienu lasītājs, saskaroties ar izvēli ziņas lasīt latviešu literārajā valodā vai latgaliski, tomēr allaž izvēlēsies latviešu literāro valodu, meklējam papildu ceļus sabiedrības informēšanai un galveno latgaliskās kultūras aktualitāšu izstāstīšanai latgaliski. Īsa formāta video ziņu raidījums ir viens no veidiem.”

Kultūras ziņas video formātā ir projekta “Latgaliskā kultūrtelpa: problēmas, analīze, atspoguļojums portālā Lakuga.lv” daļa. Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem, bet par raidījuma saturu atbild latgalīšu kulturys ziņu portals Lakuga.lv. Šobrīd skaidrs, ka būs iespējami seši kultūras ziņu raidījumi, bet portāls meklēs iespējas, lai šāda formāta ziņas būtu iespējams veidot arī turpmāk.

Ziņas būs pieejamas gan portālā Lakuga.lv, gan sociālajos tīklos "YouTube", "Facebook", "Instagram", "TikTok" un "Twitter".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti