Karam nevar būt nekāda attaisnojuma! Ārzemju slavenības sociālajos tīklos atbalsta Ukrainu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Nestāvēt malā, kad lielais bērns piekauj mazo bērnu, savā šī rīta tvītā aicināja rakstnieks Stīvens Kings, reaģējot uz Krievijas uzbrukumu Ukrainai 24. februāra rītā. Sociālajos tīklos atbalstu Ukrainai pauda arī vairāki ar Krieviju saistīti sabiedrībā zināmi cilvēki, viņu vidū arī TV un radio personība Ksenija Sobčaka, kas atzina, ka krieviem ar šodienas notikumu sekām nāksies sadzīvot ilgi un uzsvēra: "Visi, kas vēl ir palikuši Krievijā ir optimisti, jo pesimisti sen devušies prom."

Dziedātājs Valērijs Meladze savā "Instagram" vietnē ievietoja video vēstījumu: "Šodien notika tas, kas nekad nevarēja un nedrīkstēja notikt. Vēsture kādreiz visu izvērtēs un saliks pa vietām, bet šodien es gribu jums lūgt, es lūdzu beigt karadarbību un apsēsties pie sarunu galda.

Cilvēkiem jāmāk panākt vienošanās, tam mums dota valoda, tam mums dotas visas prasmes. Cilvēkiem nav jāiet bojā, šis ir jāizbeidz."

Aktieris un TV šovu vadītājs Maksims Galkins savā "Instagram" profilā pauda, ka jau no agra rīta sazinās ar radiem un draugiem Ukrainā, norādot, ka nevar izteikt vārdos, kā jūtas.

"Karam nevar būt nekāda attaisnojuma!"

uzsvēra Galkins.

Līdzīgu vēstījumu savā "Instagram" vietnē ievietoja arī producente Natella Krapivina, kura sadarbojas ar TV kanāliem un mūziķiem gan Krievijā, gan Ukrainā: "Mums nevajadzētu karot vienam ar otru! Mums ir jāpārtrauc šis murgs!"

"Mēs visi tagad esam iesprostoti šajā situācijā. Izejas nav," "Instagram" rakstīja TV un radio personība Ksenija Sobčaka. Viņa ir pārliecināta, ka

krieviem ar šodienas notikumu sekām nāksies sadzīvot vēl daudzus gadus.

Sobčaka uzsvēra, ka turpmāk ticēs tikai sliktākajiem scenārijiem, lai arī vienmēr bijusi optimiste, vienlaikus norādot, ka

visi, kas vēl ir palikuši Krievijā ir optimisti, jo pesimisti sen devušies prom.

Lielbritānijas TV personība Pīrss Morgans savā "Twitter" ierakstā uzsvēra, ka Putins šo [iebrukumu Ukrainā] veic, jo "tika sveikā cauri" iepriekšējā reizē ar Krimu: "Un ja viņš "tiks cauri" atkal Ukrainā, tad viņš turpinās iebrukt citās valstīs kamēr atjaunos Padomju Savienību. Pasaulei ir jāapvienojas, lai apturētu šo cietsirdīgo diktatoru pirms ir par vēlu."

Arī popmūziķe Šēra vietnē "Twitter" uzsvēra:

"Ja būs izdevība, Putins aprīs neatkarīgas valstis, līdz atjaunos PSRS. Tas padarīs Eiropu maziņu un neaizsargātu."

Amerikāņu rakstnieks Stīvens Kings vietnē "Twitter", reaģējot uz notikumiem Ukrainā, ievietojis ziņu:

"Ko daudzi no mums bērnībā iemācījās rotaļlaukumā: nestāvēt malā, kad lielais bērns piekauj mazo bērnu. Tu iespējams saņemsi sitienu vai divus, mēģinot apturēt lielo bērnu, bet tā ir pareizā rīcība."

Dziedātāja Enija Lenoksa savā "Instagram" vietnē retoriski vaicāja:

"Kādu cenu jāmaksā vienkāršajiem cilvēkiem par murgaino vājprātu un brutālo iebrukumu, un karadarbību?"

Māksliniece atzīmēja, ka ir bijusi priviliģēta visu mūžu, 67 gadus, dzīvot mierīgos apstākļos.

Mūziķe un repere Cardi B, reaģējot uz viņai adresētu tvītu par Krievijas rīcību, atbildēja, ka vēlētos, lai pasaules līderi beigtu dzīties pēc varas un padomātu par iedzīvotājiem, ko patiešām ietekmē, kad visa pasaule ir krīzē. 

KONTEKSTS:

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien, 24. februārī, paziņoja, ka Krievija ir sākusi "militāru operāciju" Ukrainā, un aicināja Ukrainas armiju "nolikt ieročus".

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņoja, ka Krievija sākusi pilna mēroga karu pret Ukrainu, tāpēc Kijeva sarauj diplomātiskās attiecības ar Krieviju.

Putins vēl pirmdien pavēstīja, ka nolēmis parakstīt dekrētu par Doneckas un Luhanskas "tautas republiku" neatkarības atzīšanu no Ukrainas.

Putina lēmums atzīt Doneckas un Luhanskas separātistu pasludināto "tautas republiku" neatkarību izraisījis teju vienbalsīgu starptautiskās sabiedrības nosodījumuEiropas SavienībaASV un citas valstis jau paziņojušas par jaunām sankcijām pret Krieviju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti