Kultūras ziņas

Aspazijai – 155

Kultūras ziņas

Jāņa Šneidera mazformāta darbi

Sāk informatīvo kampaņu #Ēkultūra

Kampaņa #Ēkultūra aicinās kultūras norises izbaudīt virtuāli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Kultūras ministrija šodien uzsāk informatīvo kampaņu #Ēkultūra, aicinot iedzīvotājus ārkārtējās situācijas laikā visdažādākās kultūras norises baudīt virtuāli un pieejamos e-pakalpojumus kultūras jomā saņemt attālināti, neapmeklējot iestādes klātienē. 

Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale skaidro: “Tiek izmantoti esošie resursi, lai tos iedzīvotājiem maksimāli ērtā veidā piedāvātu, protams, bez maksas. Kultūras ministrijas tīmekļvietnē mēs esam centrālajā lapā apkopojuši visus resursus un nodrošinājuši saites, lai caur tām var apmeklēt esošas vietnes un esošos resursus mūsu valsts kultūras iestādēs un šos pakalpojumus saņemt.

Piemēram, apmeklējot Rundāles pils muzeja mājas lapu, ir iespējams iziet 360 grādu videotūri gan pa pils iekštelpām, gan pa pils dārzu. Arī vairāk nekā 200 filmas ir iespējams atrast Latvijas Nacionālā kino centra vietnē filmas.lv un tās “online” režīmā arī noskatīties.”

Latvijas Nacionālā opera un balets piedāvās noskatīties duci operas izrāžu, Rīgas cirks uzzināt vēsturiskus audiostāstus, būs pieejama Latvijas Nacionālā mākslas muzeja mobilā lietotne pastāvīgo ekspozīciju izzināšanai.

Tie ir tikai daži no informatīvās kampaņas piemēriem.

“Nacionālā bibliotēka aicina izpētīt 99 mākslas un kultūras vērtības, kas mums ir iekļautas Latvijas Kultūras kanonā. Kultūras informācijas sistēmu centrs piedāvā e-grāmatu bibliotēku. Dažādas un ļoti dažādām gaumēs piemērotas kultūras iespējas mēs šobrīd varam savilkt kopā un piedāvāt vienuviet. Vēl viena interesanta opcija tiem, kam patīk pavadīt laiku svaigā gaisā ar visu ģimeni – Kultūras mantojuma pārvaldei ir datubāze, pieminekļu saraksts, viņa varbūt nav bagāta ar bildēm vai citiem uzskates materiāliem, bet tur ieejot, var pameklēt tuvākajā apkārtnē esošos kultūras pieminekļus, pēc tam uztaisīt sev maršrutu un iziet tādā kā tūrisma pārgājienā,” atzīmē Kokale.

“Šobrīd, kad ir strauji mainījies iedzīvotāju ikdienas ritms, tieši kultūras pieejamība katram savās mājās var kļūt būtiska mūsu ikdienā, tāpēc esam apkopojuši valsts kultūras iestāžu digitālos resursus un informāciju par e-pakalpojumiem, lai piedāvātu zem #Ēkultūra mirkļbirkas.

Esmu gandarīts, ka virkne radošo personību jau uzsākusi lieliskas iniciatīvas sociālajos tīklos.

Aicinu tai aktīvi pievienoties visus nevalstiskā un privātā sektora pārstāvjus,” saka kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība).

Vienuviet informācija par #Ēkultūra digitālajiem piedāvājumiem un e-pakalpojumiem būs atrodama KM tīmekļvietnē. Katrs kampaņas dalībnieks par piedāvājumu informēs savos sociālo mediju profilos; mirkļbirkas #Ēkultūra lietojums palīdzēs iedzīvotājiem vieglāk atrast informāciju par visu kampaņā piedāvāto.

Kultūras ministrijas tīmekļvietnē apkopotā informācija par #Ēkultūras piedāvājumiem katru dienu tiks papildināta. Bet kampaņas dalībnieku jaunumi būs atrodami to sociālo mediju profilos, lietojot mirkļbirku #Ēkultūra. Tostarp digitālo saturu sāk piedāvāt arī neatkarīgās kultūras iestādes.

Tā, piemēram, Jaunais Rīgas teātris un teātra trupa "Kvadrifrons" ārkārtas stāvokļa laikā piedāvā literatūras lasījumus tiešsaistē. Abi teātra kolektīvi turpmākos vakarus aicina noklausīties noveles no Džovanni Bokačo darba "Dekamerons", kura darbība risinās mēra laikā, kad desmit jaunieši, cenšoties aizmirst par epidēmiju sapulcējas kādā villlā un stāsta 100 stāstus. Jaunā Rīgas teātra tiešsaistes lasījumu ciklu "JRT lasa grāmatas mājās" sācis aktieris Gundars Āboliņš, no mājām lasot fragmentus no "Dekamerona", savukārt ciklu turpinās citi JRT aktieri ar sevis izvēlētu grāmatu lasījumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti