Kultūras ziņas

Akmeņu stāsti tuvplānā

Kultūras ziņas

Leģendārā džeza mūziķa Ivara Mazura DVD

Jaunieši gatavojas Latvijas simtgadei

Jauniešu rīcības komiteja sāk gatavoties Latvijas simtgadei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Viens no Latvijas simtgades svinību mērķiem ir valstiskās piederības izjūtas radīšana jauniešu vidū. To uzticēts veikt Jauniešu rīcības komitejai, kurā apvienojušies radoši un uzņēmīgi jaunieši, rūpīgi domājot, lai saviem vienaudžiem un bērniem paredzētie pasākumi sasniegtu pēc iespējas plašāku auditoriju.

Jaunieši no dažādiem Latvijas novadiem satikušies un ģenerē idejas, lai jau šogad rīkotu valstiskuma apziņas veicināšanas norises dažādu pilsētu svētkos, radošajās atpūtas nometnēs un citos bērniem un jauniešiem aktuālos publiskos pasākumos. Līdz šim pastrādāts čakli - iepriekšējā sēdē kopīgi ievēlēts komitejas priekšsēdētājs un tā vietnieks, kā arī nosprausti galvenie mērķi.

"Tā ir tā prioritāte, lai mēs būtu lielajās pilsētās, lai mēs būtu mazajos ciemos, lai mēs spētu aizraut ar sportu, ar mākslu vai ar izglītību, kas nu kuram tuvāks," saka nevalstiskās organizācijas "Youth for City - City for Youth" pārstāve Elīna Balckare.

Visi šie šķietami tik atšķirīgie, tomēr kopīgam mērķim vienotie jaunieši ir dažādu skolu pašpārvalžu un citu jaunatnes organizāciju pārstāvji, kā arī vienkārši aktīvi cilvēki, kuri mīl Latviju un vēlas sagādāt skaistus valsts simtgades svētkus.

"Pašlaik šeit mēs redzam vienu no mūsu saliedēšanās spēlēm. Lai sākumā mēs savā starpā sapazītos daudz labāk, iepazītu viens otru un lai komandas dinamika izveidotos labāka, mēs nolēmām izveidot improvizētu Latvijas karti," stāsta komitejas dalībnieks, Ropažu novada pašvaldības pārstāvis Sandris Krūmiņš.

Valstiskuma idejas popularizēšanai jauniešu vidū izvēlēts izcilā latviešu kultūras dižvīra Krišjāņa Barona tēls. Latvijas simtgades jauniešu rīcības komitejas jaunieši gan vēl tikai meklē iespēju, kā ar šo tēlu spēlēties.

Šogad ir Baumaņu Kārļa 180. dzimšanas gads un 95 gadu jubileja, kopš "Dievs,svētī Latviju" izvēlēta par Latvijas Republikas himnu. Tādēļ komitejas dalībnieku pirmais uzdevums ir izdomāt, kā Baumaņu Kārļa himnas goda dienu padarīt īpašu Latvijas jauniešiem.

Līdztekus jaunie viedokļu līderi kopā rada idejas sabiedrības izglītošanai par mūsu valsts pagātni, īpaši uzsverot nepieciešamību pēc pašu jaunāko valsts iedzīvotāju Latvijas vēstures zināšanu uzlabošanas.

"Jauniešu rīcības komitejai ir liels izaicinājums, kā viņi šo valstiskuma simbolu - himnu - varētu nopozicionēt. Mēs zinām, ka hokejā mēs to dziedam, bet, cik mes būsim aktīvi to dziedat kādās citās dzīves situācijās? Jauniešiem tas ir tāds zināma veida izaicinājums," teic Latvijas simtgades jauniešu rīcības komitejas koordinatore Jolanta Borīte.

Kā jau esam vēstījuši, Latvijas Republikas simtgades jauniešu rīcības komiteja 17 jauniešu sastāvā darbu sāka 6.februārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti