Kultūras ziņas

Opera "Kartupeļu opera" skolas vecuma bērniem

Kultūras ziņas

Balva tiek plaģiātam

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā - Āzijas centrs

Gaismas pilī notiek Austrumāzijai veltīti pasākumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Nākamā gada rudenī, pateicoties sadarbībai ar Latvijas Universitāti, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā durvis vērs Baltijas-Austrumāzijas pētniecības centra (AsiaRes) lasītava. Pats pētniecības centrs darbojas jau četrus gadus Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātē. Lai iepazīstinātu ar pētniecības centra darbību, Gaismas pilī notiek īpaši pasākumi. Pirmais lietišķās Austrumāzijas kultūras seminārs norisinājās japāņu rakstu mākslas - kaligrāfijas zīmē.

Līdz šim pētniecības centrs organizējis virkni valodas seminārus, kurus vadījuši Latvijas Universitātes mācībspēki – notikuši arī semināri par Āzijas tautu tradīcijām, piemēram, šamanismu; japāņu dārzu kultūru, ekoloģijas problēmām Ķīnā.  

Kopā ar bibliotēku mums izdevās izveidot vislielāko grāmatu kolekciju Baltijā, tas ir specifisks grāmatu krājums, kas ir veltīts Āzijai, grāmatām par Ķīnas, Japānas, Tibetas, Korejas pētniecību, par šo valstu kultūru studijām," stāsta Baltijas-Austrumāzijas pētniecības centra vadītāja Jekaterina Pavlova.

Grāmatas būs pieejamas gan studentiem, gan plašākam interesentu lokam, to saturs vēsta ne tikai par tradīcijām un kultūru, bet arī par mūsdienu situāciju, par biznesa un ekonomikas tendencēm.

Pagājušās piektdienas, 21. novembra, pēcpusdienā Gaismas pils apmeklētājiem bija iespēja piedalīties seminārā par kaligrāfiju Ķīnā un Japānā, tās evolūciju un stiliem, bet 28.novembrī pulksten 17 gaidāma saruna par Tālo Austrumu tējas kultūru - ķīniešu tējas tradīcijām un lietošanas principiem.

"Tagad ir ļoti populāra tēja pu’ar, visi cilvēki visu gadu dzer šo pu’ar tēju, bet šī tēja, tā kā tā ir sarkanā  vai melnā tēja, – ir jādzer tieši ziemā, jo viņa mūs sasilda. Bet zaļā tēja ir jādzer tieši vasarā. Ļoti daudz cilvēku dzer tēju, lieto to, bet nezina  vēsturi," par gaidāmo pasākumu stāsta semināru vadītāja Karīna Jermaka.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti