Filozofijas žurnāls «Tvērums» ievieš krīzes tālruni un meklē jaunus autorus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jaunais filozofijas žurnāls “Tvērums”, kuru izveidojuši astoņi filozofijas studijās satikušies domubiedri un viena jaunā māksliniece, savu debiju piedzīvoja 26. februārī ar izdevumu, kurā apkopoti jauno filozofu raksti par tēmu “Estētika”. Par nākamā numura tēmu izvirzīts “Izmisums”. Žurnāla veidotāji radījuši krīzes tālruni lasītāju saziņai ar autoriem, informēja žurnāla veidotāji.

Apzinoties atsevišķu pirmā numura tekstu sarežģītības līmeni un vēloties izveidot tiltu starp pirmo tēmu un otro, žurnāla veidotāji ir izveidojuši krīzes tālruni – 20540225, uz kuru zvanot konkrētos laikos, būs iespējams sarunāties ar rakstu autoriem, lai uzdotu sasāpējušos jautājumus par grūti saprotamām vietām tekstā vai lai izteiktu savu viedokli un pārdomas par to. Informācija par laikiem, kad būs iespējams sazvanīt konkrētus autorus, tiks publicēta izdevuma sociālo tīklu lapās.

Tā kā viens no biedrības “Tvērums” mērķiem ir sniegt platformu filozofijas entuziastiem, kuriem iepriekš nav bijušas nozīmīgas filozofisku tekstu publikācijas, savā nākamajā numurā žurnāla veidotāji plāno iekļaut arī citu jauno autoru rakstus. Nākamā – vasaras numura – tēma ir “Izmisums”, un līdz 4. aprīlim visi interesenti ir aicināti iesūtīt savus tekstus, kuri iekļaujas dotajā tēmā.

Izdevuma autori pavēstīja, ka drīzumā gaidāmi arī autorvakari, kurā rakstu autori veiks savu darbu fragmentu lasījumus, kā arī atbildēs uz lasītāju jautājumiem.

Pirmā “Tvēruma” rakstu autori – Toms Babincevs, Rūdis Bebrišs, Rinalds Onckulis, Sofija Kozlova, Patrīcija Kuzmina, Jānis Gaņgis, Elīna Vendija Rībena un Emīls Zavelis – ir jaunieši, kuru mērķis ir plašākai publikai pieejamākā veidā parādīt, ar ko šobrīd nodarbojas mūsdienu jaunieši filozofijā un humanitārajās zinātnēs.

“Pirmajā numurā ir ietverts ļoti daudzpusīgs skatījumu loks. Lasītājs tiek iepazīstināts ar ASCII mākslas pamatprincipiem, var meklēt ironijas definīciju post-ironijas laikmetā, pievērsties mūsdienu specifiskajā situācijā aktuālajam jautājumam par vizuālās mākslas nonākšanu attālinātā režīmā un potenciālajiem draudiem saistībā ar to, kā arī vaicāt, vai mākslu vispār var definēt. Tāpat lasītājs varēs meklēt atbildes uz jautājumiem, kas aizskāruši vai ikkatru – kas ir tik saistošs idealizētajā rakstnieka identitātē? Ko patiesībā nozīmē izglītoties? Kāpēc mums kaut kādas lietas vienkārši patīk? Un kas īsti ir biohakings, un kādas ir tā attiecības ar patērniecību un radošumu?” jautājumu loku ieskicēja žurnāla "Tvērums" autori.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti