Kultūra

JRT "Garās dzīves" radošā komanda 400.izrādes priekšvakarā: šodien spēlējam pavisam citādi

Kultūra

"Homo Novus" aicina no jauna ieraudzīt valodu un saziņas prasmi

Bārtas upē notiks naktsrīta klusuma koncerts «Ausma»

Bārtas upē notiks naktsrīta klusuma koncerts «Ausma»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Naktī no 25. uz 26. augustu pirmo reizi Bārtas upē notiks naktsrīta klusuma koncerts „Ausma”. Gaidot rītausmu notiks gan saullēktu fotoizstādes atklāšana, gan kino skatīšanās, gan pats koncerts uz upes ar akustisko instrumentu skanējumu. Sajūtu un klusuma pasākumu rīko Bārtas upes radošā apvienība, kurā darbojas dažādu profesiju cilvēki un ģimenes, kuras dzīvo Nīcas novadā un Bārtas upes apkārtnē.

Bārtas upes radošā apvienība „Bura” ir draugu kopa, kas nu jau ilgāku laiku darbojas Nīcas novadā, rīko kultūras pasākumus ģimenēm ar bērniem, arī starptautiskas vakariņas un citus. Viena no gaidāmā naktsrīta klusuma koncerta rīkotājām Anna Šēfere stāsta par tiem ļaudīm, kuri darbojas radošajā apvienībā. 

„Es pati esmu tulkotāju, Dace mums ir tūrisma speciāliste, Agija ir kultūras nama vadītāja, tad apkārt ģimenes, dažādu profesiju pārstāvji,” saka Šēfere.

Ideja par koncertu dabas un upes noskaņās radusies pieredzējušajai laivotājai Ievai Ramanei. Mums patīk gan laivot, gan klausīties mūziku.

„Esam dzirdējuši par Kāla ezeru, bet tik tālu varbūt negribam aizbraukt, bet pamēģināt veidot savu pasākumu, ar savu skatījumu par saullēktu un skaistu rītu,” turpina Anna Šēfere.

Ausmas gaidīšanas ietvaros notiks filmas „Četri balti krekli” skatīšanās, kā arī tiks atklāta Raimonda Ukavica fotoizstāde „Pacel skatu saullēktam”.

„Ja populāri ir bildēt saulrietus, tad Raimonds Liepājā ir fotografējis saullēktus. Cēlies četros no rīta un gājis fotografēt. Tā arī ir kā meditācija,” stāsta Anna

Klusums un būšana dabā ir tas, pēc kā cilvēki ilgojas arvien vairāk, atzīst pasākuma rīkotāja. Šo domu turpina mūzikas skolas skolotāja Ilze Liepiņa, kura pasākuma rīkošanā iesaistījusies brīvprātīgi.

„Kāpēc es to vēlos?  Manuprāt, tās ir pilnīgi citas sajūtas, maņas, ar kurām mēs uztveram mūziku esot koncertzālē vai kādā krogā. Citas maņas saasinām, kad esam dabā  - kā tas ir, klausīties mūziku caur upes šalkoņu, varbūt lido kāda pūce. Varbūt kādam šādas sajūtas būs pirmo reizi,” norāda Ilze Liepiņa.

Ne katrs ir šo izaicinājumu gatavs pieņemt un to piedzīvot, saka Ilze, tāpēc uzrunāti mūziķi, kuri būtu gatavi šādam naktsrīta klusuma koncertam Bārtas upē.

Pie ugunskura notiks sadziedāšanās ar Līgu Evaldsoni un Jāni Rūci. Četros naktī visi kāps laivās un gaidīs rīta Ausmu kopā ar Nilu Kuncīti un perkusijām, Agitu Ēķi un kokli, ar Baibu Kokinu un flautas skaņām, Nilu Goiževski un čellu, bet rītam austot uz upes jau spēlēs Nepieradinātā folka orķestris. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti