VIDEO: Izglītojošās iniciatīvas «Autorskola» intelektuāla īpašuma e-kursa atklāšana

Trešdien, 28. februārī, pulksten 12.00 Latvijas Universitātes Dabas mājā notiks izglītojošās iniciatīvas "Autorskola" intelektuāla īpašuma e-kursa atklāšana. Pasākums ir daļa no projekta "Mācām nākotnes skolotājus!", ko realizē Kultūras ministrija, Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA), Latvijas Universitāte ar Eiropas Savienības intelektuālā īpašumu biroja (EUIPO) finansiālu atbalstu.

Pasākums pulcēs Latvijas augstskolu studentus, nozares ekspertus un amatpersonas, lai kopīgi atklātu pirmo šāda veida izglītojošo intelektuālā īpašuma e-kursu Latvijā. E-kurss piedāvās padziļinātas zināšanas par autortiesībām, blakustiesībām, patentēšanu un intelektuālā īpašuma aizsardzību, akcentējot tā nozīmīgumu inovāciju veicināšanā un radošo darbu aizsardzībā mūsdienu digitālajā vidē, ar mērķi iedvesmot studentus savu nākotnes profesiju saistīt ar radošajām industrijām.

Šajā pasākumā piedalīsies kultūras ministre Agnese Logina ("Progresīvie"), Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) izpilddirektore Liena Edvardsa, Latvijas Universitātes Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātes prodekāne, profesore Zanda Rubene un Patentu valdes direktors Agris Batalauskis. Pasākums ir paredzēts ne tikai kā informatīva platforma, bet arī kā iespēja dialogam un zināšanu apmaiņai starp radošo nozaru pārstāvjiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti