Koncerti, darbnīcas un peldētapmācībās jūrā. Vecāķos, Daugavgrīvā un Brasā svinēs apkaimes svētkus

Sestdien, 26. augustā, rīdzinieki un pilsētas viesi gaidīti apkaimes svētkos Brasā, Daugavgrīvā un Vecāķos, kur visas dienas garumā sanākušos priecēs plaša kultūras un dažādu aktivitāšu programma gan lieliem, gan maziem, informēja Rīgas dome.

Rīgas "Drosmes un prieka vasara" šogad izceļ katras apkaimes īpašības. Grafiskajā dizainā simboliski ir iestrādātas apkaimēm raksturīgās atpazīšanas zīmes, piemēram, Vecāķos kā simboli izraudzīti pludiņš, kūrorts, zivis, Daugavgrīvā – cietoksnis un Mīlestības saliņa, bet Brasā –  zilās puķītes, zieds un kapi.

Apkaimju simboli izvēlēti sadarbībā ar Apkaimju iedzīvotāju centriem, un to dizaina autors ir mākslinieks Valters Kalsers.

Desmito gadu pēc kārtas Hospitāļu ielā norisināsies apkaimes svētki

Sestdien, 26. augustā, Hospitāļu ielu un tās apkaimi pieskandinās Brasas apkaimes svētki. Aktivitāšu programma, Latvijas ražotāju un amatnieku tirgus un plaša koncertprogramma būs pieejama ikvienam apmeklētājam.

Brasas apkaimē rīkotie "Hospitāļu ielas kaimiņu svētki" ir vieni no senākajiem un plašākajiem Rīgas apkaimju svētkiem, kas svinēti kopš 2014. gada. Šogad savu 10. jubileju tie atzīmēs ar vērienīgu programmu un jaunu nosaukumu – Brasas apkaimes svētki.

Rītu atklās Ginta Smukā ģitārspēle. Savukārt svētku atklāšana ar gājienu pa Hospitāļu ielu sāksies pulksten 12.00. Tradicionāli svētku laikā notiks Latvijas ražotāju un amatnieku tirgus, būs arī ēdinātāji, kas piedāvās maltītes un dzērienus dažādām gaumēm.

Visu dienu no pulksten 12.00 līdz pulksten 17.00 Hospitāļu ielas garumā svētku apmeklētāji aicināti piedalīties ekskursijās, orientēšanās spēlēs, radošajās darbnīcās, būs arī mūzikas, dejas, teātra un cirka izrādes, galda tenisa un šaha turnīrs, diskusijas, ziedojumu vākšana Ukrainas atbalstam, informācijas stendi par Nacionālo bruņoto spēku un Valsts policijas darbu.

Mazākie svētku apmeklētāji un ģimenes ar bērniem gaidīti no pulksten 12.00 līdz pulksten 17.00 pārbaudīt spēkus sacensībās. Darbosies arī kāpšanas/boulderinga siena, un būs iespēja piedalīties izzinošās un radošās rotaļās un spēlēs, norisināsies arī darbnīcas sadarbībā ar Montessori centru, seju apgleznošanas studija, kā arī ziepju burbuļu šovs "Mārtiņa burbuļi" un piepūšamās atrakcijas.

Skvērā, Miera ielā 73-77, no pulksten 16.00 līdz pulksten 22.00 viesus priecēs grupu "Oranžas Brīvdienas" un "Tautumeitas" uzstāšanās. Koncertprogrammas izskaņā sekos dzīvas uguns, dejas un mūzikas šovs profesionālu žonglieru izpildījumā.

Ar peldētapmācībām un koncertiem pie jūras svētki Vecāķos

Sestdien, 26. augustā, Pludmales ielā, sākot no Kāpu prospekta līdz pludmalei, norisināsies Vecāķu apkaimes svētki, kur jaunākie svētku apmeklētāji jau no pulksten 12.00 tiek gaidīti radošajās darbnīcās un aicināti piedalīties sporta aktivitāšu programmā un improvizācijas teātra piedzīvojumā "Vilkaču priedes leģendas".

No pulksten 12.00 līdz pulksten 19.00 sadarbībā ar Vecāķu apkaimes biedrību tiks organizēta sarunu telts, kurā plānotas diskusijas par Vecāķu apkaimes attīstību, kā arī lekcija par drošību uz ūdens kopā ar biedrību "Peldēt droši". Pēc tās sekos arī praktiskas apmācības pie ūdens. Tāpat sarunu teltī notiks sarunas par piejūras dabas daudzveidību un situāciju Baltijas jūras piekrastē, kā arī Vecāķu kūrorta stāsti – atmiņas par piedzīvoto Vecāķos nesenā un senākā pagātnē.

No pulksten 14.00 līdz pat 21.30 izskanēs pludmales skatuves programma, kurā paredzēts gan koncerts bērniem, gan grupas "Pirmais kurss" koncerts. No pulksten 19.00 līdz 20.00 uzstāsies leģendārā grupa "Pērkons". Savukārt no pulksten 20.30 līdz pulksten 21.30 īpašu svētku muzikālo programmu sarūpējusi Laima Jansone un DJ Monsta.

Svētku noslēgumā pulksten 21.30 notiks ugunskura aizdegšana Vecāķu pludmales krastā "Senās uguns nakts" programmā.

Rīgas svētki
Rīgas svētki

Ekskursijas un grupas "Dziļi violets" koncerts Daugavgrīvā

Sestdien, 26. augustā, apkaimes svētkus svinēs arī Daugavgrīvā – Plēksnes un Parādes ielu krustojumā. Visas dienas garumā noritēs plaša kultūras notikumu programma gan lieliem, gan maziem, kas noslēgsies ar grupu "Dziļi violets" un "Keksi" uzstāšanos.

Kā norāda svētku rīkotāji, Daugavgrīvas apkaime lepojas ar savu unikalitāti – jūras tuvumu, tālu zemju kuģiem, Daugavgrīvas cietoksni, apkaimes vēsturi, tās iedzīvotājiem un nākotni – vīzijām un domām par attīstību.

Svētku diena iesāksies ar sportiskām aktivitātēm pulksten 12.00 kopā ar treneri Adilu Maksimovu. Mazākie svētku apmeklētāji pulksten 13.00 aicināti uz izrādi bērniem "Sunītis un kaķīte". Pulksten 14.00 norisināsies bērnu diskotēka "Daugavgrīvas jūras dārgumi" ar Ēriku Balodi un ziepju burbuļu šovu. Savukārt līdz pat pulksten 18.00 darbosies atrakciju zona "Mazais stiprinieks", ebru radošā darbnīca jeb gleznošana uz ūdens un Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas radošās darbnīcas.

Koncertprogrammu pulksten 15.00 atklās Anta Eņģele un Marko Ojala ar programmu "Jūras dziesmas". Tai sekos Antona Trocjuka un Daniila Bulajeva koncerts pulksten 16.00, bet vijolnieka Raimonda Ozola koncerts sāksies pulksten 17.00. Dziedātāja Aija Vītoliņa uz skatuves kāps pulksten 18.00, turpretī pulksten 19.00 notiks Bolderājas grupas "Mūzikas kolekcija" koncerts.

Ballītes noskaņu pulksten 20.00 papildinās grupas "Dziļi violets" koncerts, bet grupas "Keksi" koncerts sāksies pulksten 21.00.

Visas dienas garumā noritēs arī izglītojoša ekskursija uz Daugavgrīvas cietoksni kopā ar biedrības "Bolderājas grupa" vadītāju Sandru Jakušonoku un akordeonistu Marko Ojalu, kā arī iedzīvotāju biedrības "Daugavgrīva" ekskursija par Daugavgrīvas apkaimi.

Juris Kaukulis Rīgas svētkos
Juris Kaukulis Rīgas svētkos

Citi Rīgas vasaras kultūras programmas pasākumi šonedēļ

Šonedēļ gaidāmi arī vairāki pasākumi prieka mirkļu parkā Vērmanes dārzā un kultūrtelpā "Strops" – tajos skanēs koncerti, būs radošās darbnīcas bērniem un pusaudžiem, norisināsies Vislatvijas Senioru vokālo ansambļu sadziedāšanās svētki, varēs apmeklēt arī izglītojošu lekciju par zemūdens draugiem un skatīties Lielo leļļu izrādi "Pasaku meža burvība".

Vērmanes dārza estrādē ceturtdien, 24. augustā, notiks latviešu rokgrupas "Pērkons" koncerts. Vērmanes dārzā mūziķi saviem klausītājiem piedāvās ilgās radošās darbības laikā sakrātās un tautā iemīļotās dziesmas, to skaitā "Zaļā dziesma", "Slidotava", "Labu vakar", "Dziesma par sapumpuroto zaru", "Gandrīz tautasdziesma", "Mana dienišķā dziesma" un daudzas citas.

Savukārt kultūrtelpā "Strops" Bolderājā 23. augustā paredzēts Vasaras noslēguma pasākums, kurā uzstāsies flamenko deju studija "Zambra" kopā ar deju grupu "Septiņi kvadrātā". Pasākuma laikā bērni un jaunieši varēs sacensties sava prāta un līdzsvara spējās "Lielās koka spēles" teltīs. Tikmēr Pļavnieku Zaļajā birzī, Andreja Saharova ielā 30, muzicēs grupas "Dzelzs vilks" līderis Juris Kaukulis. 26. augustā Pāvula Jurjāna mūzikas skolas brīvdabas estrādē notiks Pūtēju orķestru koncerts.

Ieeja pasākumā un aktivitātes visas dienas garumā pieejamas bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti