Kultūras ziņas

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs saņēmis dāvinājumu

Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

Jauna bakalaura studiju programma "Kultūrvides mantojums"

Jaunā studiju programmā sagatavo kultūrvides saglabāšanas profesionāļus

Lai izglītotu profesionālus speciālistus kultūras mantojuma saglabāšanā, Latvijas Universitāte sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju izveidojusi starpnozaru bakalauru studiju programmu "Kultūrvides mantojums".

Pilis, baznīcas, muižas un to apkārtnē esošie parki, ceļi, viensētas – tā ir būtiska Latvijas identitātes sastāvdaļa, kas līdz šim diemžēl nav pienācīgi uzraudzīta un kopta. Latvijas Universitātes un Latvijas Mākslas akadēmijas izveidotā studiju programma paredz sagatavot starptautiska līmeņa kultūrvides saglabāšanas, aizsardzības un attīstības profesionāļus. Mācības jau pērn tajā ir uzsākuši septiņi studenti.  

"Šīs programmas mērķis ir sagatavot tādus speciālistus, kuru zināšanas, prasmes un kompetence būtu pietiekami augstā līmenī, lai varētu komunicēt, sadarboties un strādāt kopā ar vides, kultūras, mākslas, kultūras mantojuma jomas profesionāļiem. Tādiem kā restauratori, arhitekti, būvnieki, kultūras mantojuma institūcijas gan Latvijā, gan Eiropā, kultūras objektu īpašnieki – gan privātie, gan pašvaldības, gan valsts iestādes un arī starptautiskās organizācijas," skaidroja studiju programmas direktore Agnese Kukela.

Studentiem ir iespēja apgūt ķīmijas pamatus, vides monitoringu, kā arī kultūras un mākslas vēsturi, gleznošanas tehnoloģijas, arhitektūras vēsturi, filozofiju, latīņu valodas pamatus un virkni citu zinību. Vēlamās zināšanas fakultātē pielīdzina ģimenes ārsta profesionālajai pieredzei.

Šobrīd studiju programma ir akreditācijas procesā un tiek pilnveidota. No 14. jūlija tiek gaidīti arī jaunie studētgribētāji, bet pirmie speciālisti izlaidumu svinēs pēc trīs gadiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti