No gumijas rūpnīcas līdz mākslas patvērumam. «Provodņiks» svin 135 gadus

Radošajā kvartālā "Provodņiks" sestdien, 15. jūlijā, no pulksten 12.00 līdz 19.00 par godu bijušās gumijas izstrādājumu rūpnīcas "Provodņiks" 135. gadadienai norisināsies daudzveidīga pasākuma programma. Radošā kvartāla pārstāvji aicina pasākuma dienā iepazīt "Provodņika" vēsturi un redzēt, kā mākslinieki un rezidenti iedzīvina radošo garu vēsturiskajā ēkā.

Šogad bijušajai gumijas izstrādājumu rūpnīcai "Provodņiks" aprit 135 gadi. Gadu laikā vērienīgais rūpniecības komplekss ir piedzīvojis neskaitāmas pārmaiņas, tomēr par spīti tām "Provodņiks" dzīvo līdzi laikam.

Ražotne, kas reiz bijusi veiksmīga savā darbībā ne tikai Eiropas mērogā, bet arī pasaules mērogā, šodien ir transformējusies radošajā kvartālā.

Iepazīstot vēstures līkločus un aplūkojot, kā caur mākslas un kultūras prizmu "Provodņiks" šodien turpina attīstīties, interesenti ir laipni aicināti 15. jūlijā apmeklēt daudzveidīgo jubilejas pasākuma programmu, informēja radošā kvartāla pārstāvji.          

"Provodņikam 135" programmas ietvaros apmeklētājiem būs iespējams piedalīties ekskursijās gida vadībā pa bijušo gumijas izstrādājumu rūpnīcu "Provodņiks" un apmeklēt vēsturnieka Dzintara Gilbas lekciju "Sabiedrība "Provodņiks" – ieskats uzņēmuma vēsturē". Kvartāla viesi varēs apmeklēt dažādu mākslinieku izstādes, kā arī rakstāmmašīnu izstādi un "Provodņikam" veltīto vēstures izstādi.

Dienas laikā notiks plenērs mākslinieces Lauras Buholtes vadībā un radošā darbnīca ar mākslinieku Daini Rudeni. Tostarp būs iespējams apskatīt video īsmetrāžas darbu izlasi, kas nesenā laikā uzņemti "Provodņikā". Ar koncertprogrammu "Ritma instinkts" uzstāsies mūziķis Ēriks Miezis. Savukārt koncertprogrammā "Provodņikam 135" klasisko un oriģinālmūziku izpildīs Andžejs Rancevičs (klavieres), Ingars Rancevičs (vijole), Laura Muceniece (trombons) un Baiba Milzarāja (klavieres).

Ieeja bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti