Rauna svinēs vārda dienu un «Brīvības pieminekļa» 90. jubileju

No 18. līdz 20. augustam Rauna svinēs vārda dienu, kuras kulminācijā – 20. augustā – tiks atzīmēta Raunas Brīvības pieminekļa 90 gadu jubileja, informēja Smiltenes novada pašvaldība.

Tēlnieka Kārļa Zemdegas veidotais piemineklis atklāts 1933. gada 20. augustā, lai pieminētu tos raunēniešus, kuri cīnījušies par Latvijas neatkarību.

Svētku programmā ir mākslas plenērs, Sonoras Vaices un Štrausa stīgu kvarteta koncerts, Goran Gora akustiskais koncerts, kā arī Rīgas Mihaila Čehova teātra aktieru koncerts.

Mākslas plenērs atgriežas Raunā Ineses Drones vadībā ar māksliniekiem, kuri nedēļas laikā no 14. augusta līdz 17. augustam radīs darbus. 17. augustā raunēniešiem un viesiem būs iespēja piedalīties meistarklasēs. Savukārt 18. augusta vakarā tiks atklāta Mākslas plenērā tapušo darbu izstāde Vidzemes ielā 2, otrā stāva izstāžu zālē. Būs iespēja tikties arī ar laikmetīgās metālmākslas izstādes autoriem. Izstāde apmeklētājiem pieejama Raunas pilsdrupu tornī no 1. līdz 30. augustam.

Piektdienas, 18. augusta, vakarā notiks koncerts Raunas pils iekšpagalmā. Tajā uzstāsies Sonora Vaice un Štrausa stīgu kvartets. Programmā ir gan klasiskās mūzikas skaņdarbi stīgu kvartetam, gan arī valši, polkas un tango, kā arī tiks iekļauti skaņdarbi mūsdienu versijās. Koncertā ieeja ir bez maksas.

Sestdienas, 19. augusta, rītā tiek gaidīti mazākie Raunas iedzīvotāji un ciemiņi uz dažādām atrakcijām Valmieras ielā 1. Ieeja par ziediem, kas tiks izmantoti, lai kopīgi ietērptu baznīcu svētku rotā Raunas Brīvības pieminekļa jubilejā. Dienas garumā Raunā un Drustos Mājas kafejnīcas durvis vērs seši saimnieki.

Vakarā Tanīsa kalnā izskanēs divi koncerti. Viens no tiem – Goran Gora akustiskais koncerts, bet otrs – Rīgas Mihaila Čehova teātra aktieru – Veronikas Plotņikovas, Ņikitas Osipova – koncerts, kur skanēs Raimonda Paula mūzika, Viktora Lapčenoka un Noras Bumbieres dueta programma "Par pēdējo lapu".

Svētdien, 20. augustā, tiks svinēta Raunas Brīvības pieminekļa 90 gadu jubileja. Jubilejas pasākums iesāksies ar svētbrīdi Raunas evaņģēliski luteriskajā baznīcā, tam sekos gājiens uz pieminekli. Aktieris Jānis Skanis lasījumos atsauks atmiņās notikumus, kas risinājušies pirms 90 gadiem pieminekļa atklāšanas dienā. Pasākumu kuplinās Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris kapteiņleitnanta Gunta Kumačeva un orķestra diriģenta kapteiņa Aleksandra Kreišmaņa vadībā. Pēc pasākuma notiks dārza svētki – mielasts pieminekļa pakājē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti