Zviedris: Brīvdabas seansi spēj atgriezt skatītājus pie latviešu kino

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latviešu kinofilmu izrādīšana brīvā dabā spēj atgriezt skatītājus pie latviešu kino, telefonintervijā Latvijas Radio raidījumam „Kultūras Rondo” atzina dokumentālists Ivars Zviedris.

 

Tāpat Zviedris pastāstīja, ka Latvijas kino maratona brīvdabas tūre, kuras laikā dažādās Latvijas pilsētās tiek izrādīta filma „Kapitālisms Šķērsielā”, norisinās ļoti veiksmīgi.

„Valmierā mēs rādījām pilsētas svētkos. Aiztaisījām, ja nemaldos, Rīgas ielu. Tur sanākuši pat sešsimt cilvēku. Nav bijusi vieta, kur sanākuši mazāk par simt cilvēkiem,” stāsta Ivars Zviedris.

Kino dokumentālists uzskata, ka Latvijā ir nepieciešama brīvdabas kino seansu platforma, jo filmu izrādīšana brīvdabā zināmā mērā ir šovs, kas spēj apliecināt skatītājiem latviešu kino esamību un nepieciešamību. Atgriez skatītājus pie latviešu kino.

Manuprāt brīvdabas izrādīšanas platforma ir ļoti nepieciešama Latvijai, jo kopš padomju laikiem sistemātiska latviešu kino izrādīšana ir mazlietiņ pagaisusi,” skaidro Zviedris. „Tas var pateikt skatītājam, ka latviešu kino ir skatāms.”

Režisora Ivara Selecka un scenārista Tālivalža Margēviča pilnmetrāžas dokumentālā filma „Kapitālisms Šķērsielā” būs skatāma 4. septembrī Jelgavā un 7. septembrī Ventspilī. Pēc seansiem skatītājiem varēs tikties ar filmas autoriem Tālivaldi Margēviču un Ivaru Selecki, sarunu vadīs dokumentālists Ivars Zviedris, kurš labi pārzina dokumentālā kino tapšanas virtuvi un arī savās filmās pētījis sociālās problēmas, ar kādām nākas saskarties Šķērsielas un visas Latvijas iedzīvotājiem - piemēram, aizbraukšanu no dzimtenes labākas dzīves meklējumos.

Rīdzinieki „Kapitālismu Šķērsielā” tuvākajā laikā varēs skatīt kinoteātrī „Splendid Palace” – 27.augustā plkst.13:00 notiks senioru seanss par draudzīgām cenām pensionāriem.

 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti