Kultūras ziņas

Muzeji dīkstāvi pārcietuši veiksmīgi

Kultūras ziņas

Vai, atbalstot radošās personas, pārkāpts likums?

"Splendid Palace" atsāk ekskluzīvus kinoseansus

«Splendid Palace» durvis ver ar filmas «Parazīts» melnbalto autorversiju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pēc divu mēnešu pārtraukuma 19. maijā durvis vēris arī pirmais kinoteātris. Tas ir kino ”Splendid Palace”, kas turpmāk katru darbadienu skatītājus aicinās uz diviem ekskluzīviem kinoseansiem. Tajos vietu skaits būs ierobežots, un kinomīļiem nāksies ievērot drošības pasākumus, lai neapdraudētu sevi, citus skatītājus un kinoteātra personālu.

“Splendid Palace” programmas kuratore Daira Āboliņa ieskicē, ko skatītāji kinoteātrī varēs redzēt:

“Pirmais, ar ko mēs lepojamies, ir korejiešu režisora Pona Džunho nu planetāri slavenā filma “Parazīts”, kura joprojām pasaulē ir otrā skatītākā filma, neskatoties uz to, ka filma ir jau mēnešiem uz ekrāna, bet – mēs piedāvāsim autorversiju.”

Āboliņa skaidro:

“Visi lielie autori un klasiķi veido būtībā divas versijas – vienu plašai publikai un otru – tiem, kas ir viņa pielūdzēji un viņa mākslas īstie sapratēji.

Tātad, lūk – mēs rādīsim šo ļoti ilgi gaidīto un solīto melnbalto “Parazītu”, kura epizodēs mazliet  atšķiras no krāsainās.”

“Otra filma, ko mēs rādīsim, būs britu drāma, būtībā tāda dramēdija, par septiņdesmitajiem gadiem. Filma saucas “Mis dumpiniece”, un tā ir klasiska britu kostīmdrāma ar Keiru Naitliju un citiem izciliem britu aktieriem, arī Holivudā pazīstamiem. Es ceru, ka tā būs absolūta vakara izklaide, jo kurš gan negrib zināt, kā septiņdesmitajos gados izvēlējās skaistumkaralienes, un sevišķi, ja tas ir tādā britu melnā un arī baltā humora stilā,” spriež Āboliņa.

“Splendid Palace” rādīs arī filmu “Mūsu dzīves labākie gadi”, “tā ir Kloda Leluša filma, kas ir turpinājums filmai “Vīrietis un sieviete”. Šī filma bija ārkārtīgi mīlēta šajā kinoteātrī, jo ir paaudze, kura vēl ir pirmizrāžu laikā redzējuši vēsturisko filmu,” stāsta Āboliņa.

Savukārt ceturtā filma, ko skatītājiem piedāvās “Splendid Palace”, ir Viestura Kairiša “Pilsēta pie upes”.

Āboliņa atzīmē – kaut filmai jau bijuši labi panākumi, daudziem vēl nav bijusi iespēja filmu noskatīties.

Kinomīļiem, kuri pēc ilgā pārtraukuma beidzot varēs skatīties filmas uz lielā ekrāna, jāņem vērā, ka būs jāievēro drošības noteikumi.

Vienlaicīgi kinoteātrī vienā seansā var uzturēties 25 personas, bet pie kinoteātra ieejas drošības nolūkos apmeklētājiem tiks mērīta ķermeņa temperatūra. Kinoteātra zālē sēdvietas būs marķētas un skatītāji sēdēt varēs tikai atzīmētajās vietā, skaidro “Splendid Palace” vadītāja Ieva Sīpola.

Tomēr, ja uz seansu ieradīsieties kopā ar ģimeni, jūs neizsēdinās un būs iespēja ieņemt līdzās esošās sēdvietas.

“Protams, atgādinām mazgāt rokas, dezinficēt tās, protams, ievērot 2 metru distanci visā kinoteātrī, un tāpat arī aicinām biļetes iegādāties iepriekšpārdošanā kinoteātra mājaslapā, lai neveicinātu drūzmēšanos uz vietas kinoteātrī,” norāda Ieva Sīpola. Viņa arī atklāj – kinoteātrī izskatīs iespējas seansus rīkot biežāk un, iespējams, atvērt Lielo zāli.

“Tas viss atkarīgs no tā, cik cilvēki ir noilgojušies pēc kino,” uzsver kinoteātra vadītāja,

Pirmais seanss pēc divu mēnešu pārtraukuma jau īsā laikā izpārdots, kas liek domāt, ka skatītāju interese ir liela un par iespēju atkal skatīties kino uz lielā ekrāna būs jāpacīnās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti