Režisore Martinsone par topošo pusaudžu komēdiju: Pusaudžu vecums ir ļoti svarīgs dzīves posms

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pusaudžu vecums ir ļoti svarīgs dzīves posms, jo tajā piedzīvotais ļoti spēcīgi ietekmē visu turpmāko cilvēka dzīvi – ir pārliecināta režisore Marta Elīna Martinsone, kura tikko sākusi darbu pie savas pirmās pilnmetrāžas spēlfilmas, un tā būs pusaudžu komēdija.

Filma vēstīs par laiku pirms 20 gadiem, kad ar nepacietību un bailēm tika gaidīta jaunā tūkstošgade, un tās centrā būs trīs devītās klases skolnieces – Sarmīte, Sveta un Katrīna.

Marta Elīna Martinsone ir teātra un kino režisore, arī vairāku pazīstamu filmu scenārija līdzautore. To vidū ir Alises Zariņas filma „Blakus”, kas pērn saņēma Lielā Kristapa balvu par labāko scenāriju un kura autores tika īpaši slavētas par filmas dzīvo un dabisko valodu, kas latviešu kino ir reta parādība.

Intervija ar režisori Martu Elīnu Martinsoni
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Vēl pirms tam Marta Elīna Martinsone saņēma „Lielo Kristapu” kā labākās studentu filmas autore par īsfilmu „Viesturs Kairišs iznāk no meža”.

Tagad Martinsone strādā pie šobrīd aktuālās pusaudžu komēdijas, kurai dots nosaukums „Tizlenes”.

Režisore Latvijas Radio stāstīja, ka tas ir daļēji ironisks nosaukums. Viņa pārlasījusi savas pusaudžu laika dienasgrāmatas, kur pusaudžu melodramatiskā stilā rakstījusi, ka droši vien ir tāda tizlene. Tajā laikā tas bija aktuāls vārds, kas raksturo neveiksmīgumu vai to, ka neesi stilīgs, un tas vārds piestāv pārpratumu komēdijas žanram, skaidroja režisore.

Viņa atklāja, ka iedvesma filmai nākusi no viņas pašas pieredzes, taču visi tēli un notikumi ir izdomāti un pārveidoti.

“Man patīk pusaudžu komēdijas, joprojām mēdzu tās skatīties,” atklāja Martinsone.

Pusaudžu vecums ir noteicošs tam, kāds tu izaugsi, un gribējās runāt par šo tapšanas posmu, kā tu kļūsti par pieaugušu, savu izvēli pievērsties pusaudžu komēdijas žanram skaidroja Martinsone.

Filma stāstīs par meitenēm un viņas gaitām viena gada laikā – 9. klasē, līdz klases izlaidumam, un viņas mēģinājumiem kļūt stilīgām. Filma runās arī par mobingu un apsmiešanu, atklāja režisore.

Filmas pirmizrāde plānota nākamgad, bet precīzu mēnesi režisore nevar nosaukt.

Savukārt viņas nākotnes lielais sapnis ir mūzikls. “Man ļoti patīk mūzikli, [..] es vēlētos iestudēt un filmēt mūziklus, tas ir ļoti ietilpīgs žanrs, kuram vēl ir, kur augt,” sacīja Martinsone.

Viņa gribētu paradīt mūziklu nevis kā totāli komerciālu projektu, bet kā kaut ko ļoti interesantu.

Viņai jau padomā ir divi stāsti, viens no tiem ir saistīts par Latviju. “Redzēsim nākamajos gados, vai kaut kas rezultēsies, bet gribētos pamēģināt,” atzina režisore.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti