Pazudusi filmas «Oļegs» operatoram piešķirtā «Lielā Kristapa» statuete

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pazudusi režisora Jura Kursieša filmas "Oļegs" operatoram Bogumilam Godfrejovam piešķirtā "Lielā Kristapa" statuete, aģentūrai LETA apliecināja nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" mediju koordinatore Lote Eglīte. Statuete redzēta neilgi pēc ceremonijas Versaļas zālē kinoteātrī "Splendid Palace" kopā ar divām citām filmai "Oļegs" piešķirtajām balvām.

Eglīte pieļāva, ka varbūt kāds statueti nejauši paņēmis un tā atradīsies. Aicināta atbildēt uz jautājumu, vai nacionālā kino balvas "Lielais Kristaps" organizatori plāno vērsties policijā, Eglīte norādīja, ka lēmums, iespējams, jāpieņem filmas "Oļegs" veidotājiem.

Filmas "Oļegs" producente Alise Ģelze pastāstīja, ka filmas režisors bija nolicis trīs saņemtās statuetes uz galda redzamā vietā, kamēr sniedza intervijas medijiem. Pēc intervijām secināts, ka viena no statuetēm ir pazudusi.

Ģelze pauda cerību, ka vajadzības gadījumā nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" organizatori izveidos statuetes kopiju, lai varētu to nosūtīt filmas operatoram Godfrejovam, kura ieguldījums filmas veidošanā ir nenovērtējams.

Filmas producente pieļāva, ka tā, iespējams, nebija nejauša balvas paņemšana, norādot, ka tā ir arī diezgan smaga.

"Kaut kas tāds notiek pirmo reizi. Mēs ceram, ka cilvēks, kas statueti paņēmis, atdos to atpakaļ, lai varam nodot to īpašniekam," sacīja Ģelze.

Kā ziņots, vakar nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" pasniegšanas ceremonijā Kursieša filma saņēma balvu kā labākā pilnmetrāžas spēlfilma, par labāko aktieris otrā plāna lomā atzīts Dāvids Ogrodņiks, savukārt labākā spēlfilmas operatora balvu piešķīra Godfrejovam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti