Par ziedojumiem tapusi filma par Dziesmu svētkiem «Singing nation»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Valsts nespējai atbalstīt latviešu kino režiju ir rasta alternatīva - pūļa finansējums. Par cilvēku ziedojumiem top dokumentālā pilnmetrāžas filma „Singing nation” jeb „Dziedošā” nācija, kas ir stāsts par cilvēkiem attālos reģionos un viņu ceļu uz Dziesmu svētkiem. 

Filmas paredzētās tehniskās izmaksas ir 58 tūkstoši eiro, no kā lielākā daļa jau ir saziedota.

Iniciatīvas, kas izpelnījusies atzinību no latviešiem ārzemēs, mērķis ir veidot filmu tautai, kas ir brīva no komercijas un politikas.

Filmas režisors un idejas autors Kaspars Eniņš skaidroja, ka filma ir unikāla ar to, ka tā ir stāsts par mazo cilvēku no jebkuras valsts vietas, kas saplūst lielā kopīgā pasākumā.

Darbs pie filmas sākās pērn februārī, tagad tas ir „finiša taisnē”, un filmas pirmizrāde plānota valsts svētkos, 4.maijā.

Eniņš atzīst, ka pūļa finansējums izvēlēts ne tikai tāpēc, ka valsts finansējums kino nozarei ir niecīgs, bet tā piesaistīšana prasa daudz birokrātisko procedūru, bet arī tāpēc, lai pasargātu stāstu no ietekmes. Filmu veidoja pēc iespējas „komerciāli un politiski tīru”, saka režisors.

Vairāk nekā puse – 56%  - ziedotāju ir no Latvijas, bet atbalsts nāca arī no Eiropas, ASV, Japānas un Austrālijas.  Palīdzēja arī brīvprātīgie svētku dalībnieki – dejotāji un dziedātāji, kuriem filmas veidotāji deva kameras, un viņi iemūžināja svētkus no sava skata punkta.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti