Par daudzsēriju filmu «Sarkanais mežs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Daudzsēriju filmas “Sarkanais mežs” notikumi risinās 1949. gadā, kad angļu izlūkdienests MI6 cenšas iegūt informāciju par situāciju Padomju Savienības okupētajā Baltijā. Vitolds (Jēkabs Reinis) kopā ar citiem latviešiem ikdienā strādā smagu darbu karjeros, bet viņa līgava Velta (Agnese Cīrule) ir medmāsa. Viņi sapņo doties uz ASV, krāj naudu, plāno kāzas un kārto nepieciešamos dokumentus, jo ASV rūpīgi atlasa emigrantus. Taču Vitolds izlemj piedalīties misijā dzimtenē, un cerība mainīt vēsturi maina viņa dzīvi.

Scenārijs balstīts uz patiesiem notikumiem pagājušā gadsimta vidū, kad Lielbritānijas un Padomju Savienības specdienestu savstarpējās cīņas lauks bija arī Latvijas meži.

Daudzsēriju filma “Sarkanais mežs” ir viens no pēdējo gadu nozīmīgākajiem televīzijas projektiem Latvijā. To raksturo vēriens, kino kvalitāte un iztirzāto vēsturisko norišu nepārejošā aktualitāte, jo par mūsu neseno vēsturi mākslas valodā ir runāts maz.

“Tas ir stāsts par vienkāršiem cilvēkiem sarežģītos apstākļos, kad ar viņu dzīvēm spēlējas lielvaru specdienesti. Filmas varoņiem ar to jātiek galā, jāspēj kalpot dzimtenei un palikt dzīviem. Uzticēties nevar nevienam,” stāsta producente Arta Ģiga.

“Par angļu izlūkdienesta operāciju ar kodēto nosaukumu “Jungle”, kas ir “Sarkanā meža” sižeta pamatā, uzzināju, strādājot pie savas debijas filmas. Šis sižets likās tik interesants un plašākai sabiedrībai nezināms, ka radās ideja to inscenēt daudzsēriju mākslas filmā,” stāsta idejas autors, režisors un filmas mākslinieks Normunds Pucis.

Daudzsēriju filmas “Sarkanais mežs” projekts 2017. gadā uzvarēja LTV izsludinātajā simtgades seriāla projektu konkursā.

SIA «Red Dot Media» iepriekš bijusi iesaistīta LTV seriāla «Māja pie ezera» veidošanā, savukārt producentei Artai Ģigai ir pieredze arī citu liela mēroga televīzijas produktu realizēšanā.

“Sarkanais mežs” tapis Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros.

Daudzsēriju filma skatāma no 2.marta. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti