Dienas ziņas

Ārzemju studenti pēta mediju vidi Latgalē

Dienas ziņas

Atklāj pieminekli brīvības cīnītājiem

Liepājas Tautas foto studijai - 60

Liepājas Tautas fotostudijai - 60 gadu jubileja

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Liepājā 60 gadus bez partraukuma darbojas Latvijā senākā fotostudija. Gadu gaitā studijas  vecmeistari sevi spoži apliecinājuši daudzās starptautiskās izstādēs, gūstot medaļas un apbalvojumus. Tagad pieredzes bagāto kolēģu padomi lieti noder jaunajiem studijas dalībniekiem, arī vienojoties kopīgā jubilejas fotoizstādē, kas sakatāma Liepājas Latviešu biedrības namā.

Liepājas Tautas fotostudijas  60 gadu jubilejas izstādē apskatāmi 24 fotogrāfu darbi. Tās ir vairāk nekā 80 fotogrāfijas, kuras pēc saviem ieskatiem izvēlējušies paši to autori. Šoreiz izstādei nav noteiktas tēmas, jo galvenais ir parādīt katra fotogrāfa īpašo un atšķirīgo pasaules redzējumu.

Liepājas Tautas fotostudijas dalībnieki savulaik Huberta  Stankeviča vadībā sasnieguši izcilus panākumus Latvijā un pasaulē. Arī izstādē skatāmas studijas vecbiedru fotogrāfijas, kas izceļas ar savu atšķirīgo izteiksmes veidu. Kā uzskata vecmeistari, tad līdz ar tehnoloģiju attīstību zudusi foto radīšanas burvība.

Šobrīd fotostudijā aktīvi darbojas ap 20 biedru - dažādu paaudžu cilvēki -, kuriem fotogrāfēšana ir viņu aizraušanās un vaļasprieks. Paši jaunākie studijas dalībnieki ir Ilze un Nauris, kuri tai pievienojušies pirms četriem gadiem.

Liepājas Tautas fotostudijas „Fotast” 60 gadu jubileja noslēgsies nākmnedēļ ar Liepājas fotoforumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti