Latvijas pirmizrādi piedzīvos Daces Pūces filma «Manni»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

7. maijā gaidāma Latvijas pirmizrāde Daces Pūces režisētajai Indijas un Latvijas kopražojuma filmai "Manni" ("Manny"). Tas ir psiholoģisks zinātniskās fantastikas trilleris, kas pilnībā filmēts Latvijā un var lepoties ar internacionālu aktieru sastāvu.  Filma "Manni" ir saņēmusi vienpadsmit starptautiskas balvas ASV, Indijā un Lielbritānijā, bet savu pasaules pirmizrādi piedzīvojusi Itālijā 2020. gada novembrī, informēja filmas pārstāvji.

"Manni" ir stāsts par indieti, kura ieradusies Latvijā, lai rakstītu autobiogrāfisku romānu, bet nokļūst reālo, iztēles un mākslīgā intelekta attiecību gūstā. Galvenās lomas atveido Sonala Segala (Indija), Tonijs Hokinss (Lielbritānija), kā arī pašmāju aktieri – Dārta Daneviča, Jurijs Djakonovs un Marta Grase.

"Filma stāsta par mūsu atkarību no mākslīgā intelekta un cilvēciskām kaislībām. Tās aktualitāte ir pieaugusi tieši tagad, pēckovida pasaulē, jo mūsu atkarība no ierīcēm ir kļuvusi daudz lielāka. Es ceru, ka nevienam nenāksies piedzīvot to, ko piedzīvo filmas galvenā varone, bet tajā pašā laikā mēs esam ļoti tuvu šādai situācijai, un tā jau vairs nebūs fantastika, bet realitāte," sacīja režisore Dace Pūce.

Filma pilnībā tika filmēta Latvijā, bet pēcapstrāde notika Covid-19 pandēmijas laikā, kad indieši un latvieši apvienoja spēkus, lai filmu pabeigtu tiešsaistē.

Filmas komponists Narešs Kamats (Indija) ir sūfiju grupas "Kailasa" dibinātājs un solists. Filmas operators ir Gatis Grīnbergs, māksliniece – Katrīna Kalniņa, montāžas režisors – Jurģis Ločmelis, kostīmu māksliniece Ilze Grickus, grima māksliniece Ivanda Šmite, gaismu mākslinieks Toms Ločmelis, izpildproducente Renāte Barone, filmēšanas vietu menedžere Anita Kalve. Filmu producējusi Dace Pūce ("Marana Productions"), Kristele Pudane un Sonala Segala.

"Manni" ("Manny") Latvijas kinoteātros būs skatāma no 7. maija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti